Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve par karikatūras lietu: Nil, turies!

Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve savā iknedēļas preses konferencē izteikusies arī par Rīgas mēra Nila Ušakova (Saskaņa) nedienām ar karikatūru par Padomju Savienības okupācijas radīto zaudējumu aprēķināšanu un paudusi viņam atbalstu.

Krievijas Ārlietu ministrijas pārstāve Marija Zakharova, izklāstot ministrijas redzējumu par dažādām aktualitātēm, Krievijas medijiem pieminējusi arī faktu, ka pēc Ušakova Facebook ievietotās karikatūras un viedokļa par padomju okupācijas nodarīto zaudējumu kompensēšanu pret viņu sagatavoti iesniegumi Drošības policijā un Ģenerālprokuratūrā un atbilstoši likumdošanai viņam var draudēt brīvības atņemšana uz pieciem gadiem.

"Ko es varu teikt. Nil, turies," piebildusi ministrijas amatpersona. (VIDEO no 56:35)

Laikraksts Diena ceturtdien vēsta, ka ar Rīgas mēra rīcību daudzi ir neapmierināti un Padomju Savienības okupācijas radīto zaudējumu aprēķināšanas komisija vērsusies Ģenerālprokuratūrā pret viņu, lūdzot izvērtēt viņa publikācijas sociālajos tīklos, kā arī saukt pie likumā noteiktās atbildības. Saistībā ar Ušakova izteikumiem Drošības policijā vērsies deputāts Vilnis Ķirsis.

Ušakovs pats jau paskaidrojis, ka ar internetā publicēto attēlu vēlējās norādīt, ka pie nabadzības un problēmām Latvijā šobrīd ir vainīgi neatkarīgās Latvijas politiķi nevis PSRS. Viņaprāt, ir jābeidz runāt par vēsturi, bet jādomā par nākotni, jo, kā norādīja Ušakovs, politiķi aizbildinās ar vēsturi un tieslietu ministrs patiešām gatavojas mēģināt no Krievijas piedzīt aprēķināto summu. 

Tomēr viņš atzina, ka turpinās "teikt to, ko uzskata par pareizu".

Neapmierinātie piesauc Krimināllikuma 74.1 pantu, kurā teikts, ka par genocīda, nozieguma pret cilvēci, nozieguma pret mieru vai kara nozieguma publisku slavināšanu vai īstenotā genocīda, nozieguma pret cilvēci, nozieguma pret mieru vai kara nozieguma publisku noliegšanu vai attaisnošanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar piespiedu darbu.

Dienas uzrunātie juristi atteicās komentēt, vai šis pants šoreiz tiešām piemērojams, apgalvojot, ka tas viss vairāk izskatās pēc politiskā teātra un Ģenerālprokuratūrai, visticamāk, nebūtu jātērē laiks kam tādam. Pati iestāde no sīkākiem komentāriem pagaidām atturas, ziņoja Diena.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Cigarete un pudele pie kluba "18"

Saeimas komisija atbalstījusi priekšlikumu grozījumiem Alkoholisko dzērienu aprites likumā, kas paredz, ka alkoholiskos dzērienus būs aizliegts pārdot personām, kuras ir jaunākas par 20 gadiem. Ze...

Infografikas

Vairāk Infografikas


Karikatūrista skats

Vairāk Karikatūrista skats