Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Ziņas

Eiropas Arheoloģijas dienās Raunas viduslaiku pilī varēs iejusties arheologa ādā

Kāds ir arheologa darbs – kā tas tiek plānots, ar kādiem darba rīkiem veicams, kā atklātais palīdz izzināt vēsturi? Arheoloģiskos izrakumus drīkst veikt vienīgi nozares profesionāļi, taču ikgadējās Eiropas Arheoloģijas dienās to kopā ar arheologiem var izmēģināt ikviens, kurš vēlas izzināt darba specifiku un arī praktiski iemēģināt roku senākās vēstures pētniecībā.

Liepājas muzejā atklās krāšņu kāzu apģērba vēsturei veltītu izstādi

Piektdien, 9. jūnijā, plkst. 17 Liepājas muzeja lielajā izstāžu zālē Kūrmājas prospektā 16/18 atklās krāšņu izstādi Mirklis pirms, kur būs iespēja apskatīt kāzu tērpus no 19. gadsimta sākuma līdz 20. gadsimta otrajai pusei, kas atklāj šī cilvēku dzīvē nozīmīgā mirkļa svinīgumu, modes tendences, gaumes un skaistuma izjūtu, informēja muzeja pārstāvji.

Pavasara balsojumā noskaidroti Kilograms kultūras 2023 pirmie finālisti

Pirmdien, 5. jūnijā, paziņoti pirmie Latvijas sabiedrisko mediju gada balvas kultūrā Kilograms kultūras 2023 finālisti. Skatītāji un klausītāji balsoja par oriģinālākajiem un kvalitatīvākajiem darbiem desmit kategorijās, fināla vērtējumam izvirzot vienu kultūras notikumu katrā no tām, informēja LTV pārstāvji.

Latvijas Dizaina gada balvas 2023 finālā iekļuvuši 19 darbi

Starptautiskā fināla žūrija izvērtējusi nominantu darbus konkursa otrajā kārtā un noteikusi labākos dizaina jomas pārstāvjus produktu, komunikācijas, vides, digitālo risinājumu un pakalpojumu dizaina kategorijās. No 59 pieteikumiem finālā iekļuvuši 19 darbi: divi digitālie risinājumi, pieci komunikācijas dizaina darbi, trīs pakalpojumi, četri produkti un pieci vides dizaina darbi, informēja Latvijas Dizaina centra vadītāja Dita Danosa.

Ķengaragā tiks atklāta jauna vasaras kultūrtelpa Strops

Ceturtdien, 1. jūnijā, Rīgā tiks atklāta jauna vasaras kultūrtelpa Strops – Ķengaragā, Latgales priekšpilsētas Mūzikas un mākslas skolas pagalmā (Prūšu ielā 13b), kurā katru ceturtdienu plkst. 19.00 visas vasaras garumā līdz 31. augustam uzstāsies dažādi Latvijas mūziķi, informēja Rīgas kultūras un tautas mākslas centra Mazā ģilde projektu vadītāja Elīna Čipāne.

Aicina pieteikt pretendentus Aleksandra Čaka balvai

Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Aleksandra Čaka muzejs sadarbībā ar Aleksandra Čaka biedrību aicina pieteikt pretendentus Aleksandra Čaka balvai.

Starptautiskā konferencē diskutēs par mūsdienu arhitektūras vietu kultūras mantojuma saglabāšanā

Latvijas prezidentūras Eiropas Padomē pasākumu ietvaros, no 29. līdz 31. maijam starptautiskā konferencē Mūsdienu arhitektūras vieta kultūras mantojuma saglabāšanā Rīgā pulcēsies arhitekti un ar arhitektūras jomu saistīti eksperti no septiņām dažādām Eiropas valstīm, lai diskutētu par tēmas aktualitātēm un pieņemtu rezolūciju nākotnei, informēja Nacionālās kultūras mantojuma pārvaldes pārstāve Linda Zonne-Zumberga.