Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Ziņas

Parakstīs nodomu protokolu par sadarbību Dziesmu un Deju svētkos

Trešdien, 11. janvārī, plkst.11.00 Rīgas Latviešu biedrības nama Kluba zālē (2. stāvs) tiks parakstīts nodomu protokols par sadarbību XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku sagatavošanas un norises Rīgā 2023. gadā nodrošināšanā, informēja LNKC pārstāve Linda Ertmane.

Sācies sabiedrisko mediju apbalvojuma Kilograms kultūras 2022 ziemas balsojums

Pirmdien, 9. janvārī, sācies Latvijas sabiedrisko mediju gada balvas kultūrā Kilograms kultūras 2022 ziemas balsojums – par žūrijas izvirzītajiem nominantiem skatītāji un klausītāji varēs balsot līdz 20. janvāra plkst. 23.59. No katras kategorijas tikai viens darbs, kas saņems lielāko sabiedrības atbalstu, tiks izvirzīts fināla balsojumam.

Sākas pasākumu pieteikšana sarunu festivālam Lampa

No 4. janvāra līdz 8. februārim ikviens ir aicināts pieteikt savu pasākumu devītajam Sarunu festivālam LAMPA. Šovasar festivāls norisināsies 9. un 10. jūnijā Cēsīs, kur, vienuviet pulcējot visdažādākos sarunu biedrus un daudzveidīgus sarunu formātus, meklēsim atbildes uz sev un visai sabiedrībai būtiskiem jautājumiem, informēja Egita Prāma festivāla programmas kuratore.

Dziesmu un deju svētkiem gatavojas vairāk nekā 1700 kolektīvu

XXVII Vispārējie latviešu Dziesmu un XVII Deju svētki notiks no 2023. gada 30. jūnija līdz 9. jūlijam Rīgā, to galvenais akcents būs Dziesmusvētku tradīcijas simtpiecdesmitgade. Svētku laikā notiks vairāk nekā 60 pasākumi un koncerti daudzās vietās Rīgā – Mežaparka estrādē, Daugavas stadionā, Arēnā Rīga, Ķīpsalas hallē, Rīgas Latviešu biedrības namā, Viestura un Vērmanes dārzā, Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī, Latvijas Nacionālās operā, Latvijas Universitātē, Hanzas peronā, Rīgas Domā un citos Rīgas dievnamos. Dziesmu un deju svētkiem gatavojas vairāk nekā 1600 kolektīvu Latvijā, savukārt ārvalstīs - vairāk nekā 100.

VKKF izsludina projektu konkursu piecās mērķprogrammās

Ir izsludināti kārtējie VKKF konkursi: pirmais 2023. gada projektu konkurss, kā arī konkursi mērķprogrammās Muzeju nozares attīstības programma, Mūzikas izglītības iestāžu materiāli tehniskās bāzes uzlabošana, Dizaina un arhitektūras izglītības iestāžu materiāli tehniskās bāzes uzlabošana un Mazbudžeta pilnmetrāžas spēlfilmu un spēles īsfilmu ražošana, informēja VKKF pārstāvji.

Sākusies ziemas pieteikšanās Latvijas Dizaina gada balvai 2023

No 2023. gada 2. janvāra līdz 31. janvārim atvērta ziemas pieteikšanās Latvijas Dizaina gada balvai 2023 – augstākajam apbalvojumam dizaina jomā Latvijā. Balvu pasniedz ar mērķi apzināt, izvērtēt un popularizēt Latvijas dizaineru sasniegumus, kā arī stimulēt Latvijā radīta dizaina izmantošanu un dizaina nozares attīstību, informēja Latvijas Dizaina centra vadītāja Dita Danosa.

Sabiles Mākslas, kultūras un tūrisma centra vadītāja Ginta Petra: Man iedeva atslēgas un teica – vari rīt sākt! © DIENA

Tieši pirms gada Diena rakstīja par pirmo muzikālo notikumu atjaunotajā vēsturiskajā Sabiles sinagogas ēkā, kurā Ziemassvētkus ieskandināja komponista Raimonda Tigula un LNSO stīgu kvinteta koncerts Mēnessgaismas skaņu zīmējumi. Sabiles Mākslas, kultūras un tūrisma centrs, kas atbild par atjaunotās sinagogas jauno, kultūras piepildīto dzīvi, turpina decembra muzikālo tradīciju ar Raimonda Tigula klātbūtni.