Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Krievija

Rudenī klajā nāks Navaļnija memuāri

Rudenī klajā nāks Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija memuāri, pavēstīja politiķa atraitne Jūlija un ASV izdevniecība Alfred A. Knopf.

Krievija lūdz Kazahstānu sagatavot tai benzīna rezerves

Krievija lūgusi Kazahstānu sagatavot tai 100 000 tonnu benzīna gadījumā, ja Ukrainas bezpilota lidaparātu uzbrukumu un piegādes traucējumu dēļ Krievijā rastos deficīts, atsaucoties uz trim avotiem nozarē, vēstīja ziņu aģentūra Reuters.

Krievijā Urālos un Sibīrijā applūduši 10 000 māju

Urālos, Volgas apkvatorijā un Sibīrijas rietumos applūdušas vairāk nekā 10 400 dzīvojamās mājas un ārkārtas situāciju dienesti evakuē cilvēkus, kurus apdraud ūdens līmeņa celšanās upēs, pirmdien paziņoja Krievijas Ārkārtas situāciju ministrija.

Kremlis vēlas ar informācijas operāciju palīdzību piespiest Ukrainu sarunām

Vairāki Krievijas vadības redzamākie cilvēki, arī Kremļa preses sekretārs Dmitrijs Peskovs, aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu un ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs, aktivizējuši informācijas operācijas, lai piespiestu Ukrainu sarunām, kā arī panāktu, ka Rietumus baidās un izrāda lielāku pašsavaldību, uzskata ASV Kara studiju institūta (ISW) analītiķi.

Laikraksts: ASV brīdinājumi par teroraktiem Krievijā bija konkrēti

ASV brīdinājumi Krievijai par iespējamiem teroristu uzbrukumiem bija samērā konkrēti, un Piemaskavas koncertzāle Crocus City Hall minēta kā potenciāls teroristu grupējuma Islāma valsts mērķis, vēsta laikraksts New York Times, atsaucoties uz amerikāņu amatpersonām.

Britu izlūki: Krievija par sankcijām pakļautām precēm pārmaksā 60%

Trešās valstis par dažu sankcijām pakļautu preču eksportu uz Krieviju nosaka pat vairāk nekā 60% uzcenojumu, tādējādi izjaucot Krievijas ieroču eksporta piedāvājuma un pieprasījuma līdzsvaru un sarežģījot maksājumu mehānismus, kā rezultātā ievērojami samazinās Krievijas ieroču eksports, liecina Lielbritānijas Aizsardzības ministrijas jaunākais ziņojums.