Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Krievija

Prigožins atzīst, ka dibinājis "troļļu fabriku"

Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam tuvais uzņēmējs, algotņu grupējuma Vagner dibinātājs Jevgēņijs Prigožins atzinis, ka viņš savulaik dibinājis bēdīgi slaveno Sanktpēterburgas "troļļu fabriku" - Interneta pētījumu aģentūru, kurai ASV valdība piemērojusi sankcijas par jaukšanos ASV vēlēšanās.

Krievija izšāvusi raķetes uz Ukrainu

Krievija piektdienas rītā izšāvusi raķetes uz Ukrainu un uzbrukuma dēļ daudzos apgabalos iedarbojusies pretgaisa aizsardzība. Divas no Krievijas raķetēm šķērsojušas Moldovas un Rumānijas gaisa telpu.

Laikraksti: Patriarhs Kirils pirms pusgadsimta Šveicē spiegojis VDK labā

Krievijas pareizticīgo baznīcas patriarhs Kirils, kurš pazīstams kā prezidenta Vladimira Putina atbalstītājs, strādāja Padomju Savienības izlūkdienesta labā pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados, kad dzīvoja Šveicē, atsaucoties uz arhīva dokumentiem, vēsta Šveices laikraksti.

Asi kritizē Lavrova salīdzinājumu – atbalstu Ukrainai ar holokaustu © DIENA

Eiropas Ebreju kongress (EEK) paudis sašutumu par Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova izteikumiem, kuros viņš salīdzinājis Eiropas valstu atbalstu Ukrainai ar Ādolfa Hitlera karu pret PSRS. EEK paziņojumā arī pieprasījis S. Lavrovam atvainoties un atsaukt savus izteikumus. Asu kritiku S. Lavrova izteikumiem paudis arī ASV Baltais nams, vēsta RFE/RL.

Aktīvists: Bijušais Vagner komandieris lūdz patvērumu Norvēģijā

Krievijas algotņu formējuma Vagner bijušais nodaļas komandieris Andrejs Medvedevs aizbēdzis no Krievijas uz Norvēģiju un tur pieprasījis politisko patvērumu, svētdien pavēstīja Krievijas cilvēktiesību aktīvists, fonda Gulagu.net dibinātājs Vladimirs Osečkins.