Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Krievija

Kasparovs: Putins ir kā narkomāns, kurš nākamās devas dēļ ir gatavs pārdot visu, kas viņam ir

“Ķīna gatavojas aprīt Krieviju, lai paplašinātu savu teritoriju. Ķīnieši saglabā pretenzijas uz 1,5 miljoniem Krievijas teritorijas kvadrātkilometru, kurus, kā uzskata Ķīna, Krievijas Impērija nelikumīgi atsavināja 19. gadsimtā,” par Ķīnas plāniem Krieviju padarīt par savu provinci intervijā TV24 raidījumam Globuss pauda Kremļa kritiķis, opozīcijas aktīvists, šaha lielmeistars Garijs Kasparovs.

Avoti: Prigožins grasās Vagner pārsviest uz Āfriku

Krievijas algotņu grupējuma Vagner dibinātājs Jevgēnijs Prigožins grasās apturēt šī formējuma dalību operācijās Ukrainā un "no jauna koncentrēt savu uzmanību uz Āfriku", vēsta aģentūra Bloomberg, atsaucoties uz avotiem, kas ir "pazīstami ar šo jautājumu".

CIT: Krievija uz fronti sūta 50.gadu tankus

Krievijas armija noņēmusi no glabāšanas un sākusi sūtīt no Tālajiem Austrumiem vidējos tankus T-55 un T-54, kas tika ražoti 40.gadu beigās un 50.gados, konstatējusi neatkarīgā analītiskā organizācija "Conflict Intelligence Team" (CIT), kuras rīcībā nonākušas fotogrāfijas ar šīs militārās tehnikas ešelonu.

Sanktpēterburgā aizturēts piketētājs ar plakātu "Dzīvosim draudzīgi"

Sanktpēterburgas Pils laukumā nedēļas nogalē aizturēts šīs pilsētas iedzīvotājs Ļevs Sokolovs, kas tur bija ieradies ar plakātu, kurā attēlots pazīstamais padomju animācijas filmas varonis runcis Leopolds un uzrakstīts runča iecienītais teiciens "Dzīvosim draudzīgi", vēsta cilvēktiesību medijs OVD-Info.

Krievijā aizturēts opozicionārs Roizmans

Krievijas policija ceturtdien atkal aizturējusi opozīcijas politiķi bijušo Jekaterinburgas mēru Jevgēņiju Roizmanu, jo viņš, kā apgalvo izmeklētāji, izplatījis informāciju par "ekstrēmistisku organizāciju", pavēstīja Roizmana advokāts Vladislavs Idamžapovs.