Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Miljonu mirāžas

Iepriekšējos piecos gados kā neatgūstami nodokļu parādi norakstīti 1,8 miljardi eiro. Tuvākajos pāris gados tiem sekos vēl 1,1 miljards eiro – Dienai šonedēļ atzina VID pārstāve.

Top komentāri

Trollis JT
T
Stingrāk pievilkt skrūves sīkajiem amatniekiem! Vēl vairāk sarežģīt EDS - u - tā lai nevar saprast ne vienu vārdu! Sīkie pazudīs, tad varēs ķerties pie lielajiem!
Tālviedrunis
T
Jebkura darbība izraisa pretdarbību. Senāk cilvēki cīnījās par savām valstīm, tagad valsts cīnās ar cilvēkiem. Ja valstij nevajadzētu visu uzreiz un tā tiešām ņemtu nopietni saukli "Cilvēks pirmajā vietā!", proti, paļautos uz savu pilsoņu kompetenci pašiem ar saviem spēkiem, sekojot savas dzīves veselīgajiem instinktiem, pamazām izaudzēt savu labklājību (varbūt tas īstenībā arī ir vienīgais stabilais valsts labklājības pamats?), šāda konflikta nebūtu. Bet citādi cilvēks var justies kā cīnoties divās frontēs - par savu un tuvinieku pastāvēšanu un pret "kopīgā labuma" aģentu uzstājīgajām prasībām, taču tā nebūtu jānotiek. Varbūt īstenībā šis kopīgais labums var attīstīties tikai no pārpalikuma, kad individuāla labklājība ir nodrošināta? Tad cilvēks varētu pat justies stimulēts maksāt nodokļus, jo viņš būtu drošs par sevi. Kura no pašreiz attīstītajām un bagātajām valstīm ir tāda kļuvusi, izvirzot kopīgo jeb valsts labumu pirmajā vietā, upurējot individuālo labklājību? [..]
Tālviedrunis
T
[turpin.] Kā ģimenē - pārmērīga kontrole un neuzticēšanās veicina slēpšanos, un padara "aizliegto augli" jo saldāku. No tā rodas daudzie krāpnieki, bet patronizējošās un aizbildnieciskās struktūras vēlas viņus “apkarot” un “pāraudzināt”, tādējādi vēl vairāk padziļinot šo apburto loku, lai gan tā vietā būtu vienkārši jāizprot cilvēku prioritātes un tad abas konfliktējošās straumes ieietu kopīgā gultnē, ceļā uz labklājību. Diemžēl pašreizējos apstākļos šādas idejas izklausās gluži vai utopiskas, un acīmredzot pastāvošajai pieejai vispirms ir jāsasniedz zināma kritiskā masa, pirms paveras ceļš uz pozitīvām pārmaiņām. Tiem, kas nojauš nepatikšanas, vēl ir laiks sagatavoties. Bet citi tikmēr var dibināt kaut vai 100 komisijas demogrāfijas uzlabošanai un ēnu ekonomikas apkarošanai - tās nenesīs cerētos rezultātus, kamēr individuālā cilvēka pašsaglabāšanās instinktam turpinās bāzt spieķos sprunguļus un neļaus viņam pilnvērtīgi izbaudīt paša sūrā darba augļus, kas vienīgie vieš pašpaļāvību.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Neizkustināmies pieminekļu direktors

Rīgas domei kvoruma trūkuma dēļ šodien neizdevās Rīgas pieminekļu aģentūras direktoru Gunāru Nāgelu pārcelt aģentūras direktora vietnieka amatā. Šaubas par labu pārvaldību izraisot tas, ka viņš pats e...

Infografikas

Vairāk Infografikas


Karikatūrista skats

Vairāk Karikatūrista skats