Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas skolu zinošākie devītklasnieki šodien tiekas ar Valsts prezidentu

Šodien 121 devītklasnieks svin laikraksta Diena konkursa devīto klašu skolēniem Kas notiek? uzvarētāju dienu Rīgā, kuras ietvaros galvenais notikums ir vizīte pie Latvijas Valsts prezidenta Raimonda Vējoņa. Konkurss šogad notika 23. novembrī un tajā piedalījās 11 230 Latvijas skolu devītklasnieku.

Konkurss jau otro gadu pārsteidza Latvijas devītklasniekus ar interaktīvu konkursa norisi – šogad konkursa raidījums tika translēts tiešraidē visās Lattelecom televīzijas platformās - kanālā 360TV. Devītklasnieku zināšanas tiešraidē pārbaudīja Latvijā populārās grupas OLAS dalībnieki Arvis Reiks un Žanis Pavlovskis, iejūtoties konkursa vadītāju lomās.

Konkurss ir laikraksta Diena tradīcija jau no 1999. gada un tā būtība 16 gadu laikā nav mainījusies – devītklasnieki atbild uz 35 jautājumiem par gada laikā svarīgo politikā, sportā, kultūrā, Latvijā un pasaulē. Kā katru gadu - arī šogad tika noskaidrotas 5 zinošākās klases katrā reģionā, kā arī 5 individuālie uzvarētāji.

Svinību dienā devītklasnieki apmeklēs Saeimu, kā arī kopīgi vēros jaunāko kino kinoteātrī Kino Citadele, savukārt svinīgā uzvarētāju apbalvošana notiks Rīgas Tehniskās universitātes Dizaina centrā.

Apkopojot konkursa rezultātus, tika noskaidrots, ka zinošākās 9. klases ir: Kurzemē –Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas 9. klase, Latgalē - Sīļukalna pamatskolas 9. klase, Rīgā - Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas 9.sb klase, Vidzemē - Siguldas 1. pamatskolas 9.a klase, Zemgalē - Engures vidusskolas 9.b klase, savukārt šā gada zinošākie devīto klašu skolēni ir: Kurzemē - Kristiana Kovaļevska no Kuldīgas 2. vidusskolas 9. a klases, Latgalē - Ernests Zalāns no Riebiņu vidusskolas 9. klases, Rīgā - Pauls Kristiāns Osipovs no Āgenskalna Valsts ģimnāzijas 9.3 klases, Vidzemē - Uvis Arbidāns no Limbažu 3. vidusskolas 9. b klases un Zemgalē - Krista Ļūmane no Vircavas vidusskolas 9. klases.

Konkursa Kas notiek? mērķis ir veicināt jauniešu interesi par pēdējā gada politiskajiem, sabiedriskajiem, kultūras, sporta un citiem notikumiem Latvijā un pasaulē. Konkurss ir individuāla spēku pārbaude vienā kārtā, kurā katrs jaunietis var pārbaudīt savas zināšanas un atmiņu. 16 gadu laikā savas zināšanas konkursā "Kas notiek? " ir pārbaudījuši vairāk nekā 370 000 Latvijas skolu 9. klašu skolēnu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Jaunumi

Vairāk Jaunumi