Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

RIGA IFF izziņo šī gada festivāla moto, vizuālo identitāti un pirmās filmas

Rīgas Starptautiskais kino festivāls (RIGA IFF), kas šoruden jau devīto reizi atgriežas ar plašu filmu programmu un kino industrijas pasākumiem, izziņo šī gada vadmotīvu un vizuālo identitāti.

Arī šogad, no 13. līdz 23. oktobrim, kino notikums kultivēs daudzpusīgu un kvalitatīvu kino baudīšanu, piedāvājot rūpīgi atlasītas aktualitātes no pasaules nozīmīgākajiem filmu festivāliem, pašmāju kino pirmizrādes un spilgtu autoru redzējumus sešos konkursos, vairāk nekā simts klātienes un tiešsaistes seansos visas Latvijas teritorijā. Festivāla laikā tāpat gaidāma notikumu programma, kas veidota sadarbībā ar Kijivas Kritiķu nedēļu (Kyiv Critics’ Week) – Ukrainas laikmetīgā kino programma un starptautiska diskusiju sērija par postkoloniālismu mediju telpā.

Par savu moto šogad RIGA IFF izvēlējies citātu no festivāla retrospektīvas programmas “galvenā varoņa” – pretrunīgā, brīžiem šokējošā, bet nenoliedzami izcilā režisora un literāta Pjēra Paolo Pazolīni – dzejas rindām: “Dienišķais labā un ļaunā juceklis” (The sweet chaos of daily good and evil). Šo vēstījumu atspoguļo arī festivāla dizaineru veidotā vizuālā identitāte, kurā par enkuru kalpo variācija par jau pazīstamo festivāla burtveidolu, kuru ieskauj dažādas šķietami atpazīstamas, bet abstraktas formas, kopā jaucot sapņa un nomoda realitāti, siltumu un vēsumu, mierinošo un uzkurinošo.

“Kad ikdienišķais ir atkāpies kā ārkārtēja priekšā, tas iegūst jēgu. Dienas, kurās piedzīvojam lielus zaudējumus, apokaliptiskas bailes un sakāpinātas cerības, mijas ar tādām, kas sniedz iepriekš neapjaustu, klusu prieku par ikdienišķo rūpju skaistumu. Nepieciešamība sakārtot dzīves krāšņo haosu – labā, ļaunā, skaistā un neglītā neprognozējamo ritmu, ir nebeidzams uztveres vingrinājums, ko kino tiecas analizēt, ritmizēt, arhivēt un pieradināt,” šī gada festivāla motīvu skaidro RIGA IFF vadītāja Liene Treimane.

Festivāls no 8. jūnija piedāvā iegādāties ierobežotu skaitu 10 biļešu komplektu par īpaši izdevīgu cenu, kā arī festivāla abonementu, kas tā īpašniekam ļaus apmeklēt jebkuru RIGA IFF seansu gan klātienē, gan tiešsaistē.

Tā ir iespēja jau laicīgi sev vai draugiem uzdāvināt tikšanos ar festivālu favorītiem. To starpā – Berlināles galvenajā konkursā iekļautā Mikaela Hērsa Nakts pasažieri, kurā tumšo diennakts stundu ēterā dzīves līkločus risina Šarlote Geinsbūra. Varēs iepazīt arī Roterdamas kinofestivālā godalgoto Eami, kas seko kādas piecgadīgas ajoero ciltij piederošas meitenes attiecībām ar izzūdošu mežu un tās iemītniekiem. Savukārt tikko Kannu kinofestivāla Īpašais skatiens konkursā iekļautā Dievzeme vēsta par jauna dāņu mācītāja skarbo ceļu, dodoties misionāra gaitās 19. gadsimta Islandē (filmu veidojis Latvijas skatītājiem jau iemīļotais režisors Hlinurs Palmasons (Balta, balta diena, 2019), sadarbojoties ar aktieri Ingvaru Sigurdsonu).

Neparastu kokteili, kurā kopā sajaucas misticisms, vardarbīgu ģimenes modeļu analīze un liegs skats uz pusaudžu maskulinitāti, piedāvā Berlinālē izrādītā filma Daiļās būtnes, ar stila paraugdemonstrējumu un dzimtes dekonstrukciju pārsteidz Amandas Krāmeres muzikālā psihedēlija Lūdzu, mazulīt, lūdzu, savukārt glancētās sociālo tīklu ģimenes idilles čaumalu pārspridzinās Sandensas kinofestivālā izrādītā somu ķermeņa šausmu filma Izšķilšanās – tās veidošanā piedalījusies Latvijas filmu studija Mistrus Media un daudzi vietējās filmu industrijas pārstāvji. Šī ir vien neliela daļa no gaidāmā festivāla programmas, kas tiks izziņota visas vasaras garumā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

VIDEO: Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas

Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas no rudenī gaidāmā studijas albuma, kas tās raibajā vēsturē būs jau septītais. Kompozīcijas autori ir grupas dibinātājs, kopš 1991. gada arī nemainīgs t...

Izdots rakstu krājums Dekoloniālās ekoloģijas

Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs (LCCA) izdod rakstu krājumu Dekoloniālās ekoloģijas, kurā apkopoti mākslinieciski pētījumi par šodien kritiskiem ekoloģijas un sociālpolitisko pārmaiņu jautā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja