Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

RIGA IFF notiks īpašs filmas Deju laikmets seanss

Rīgas Starptautiskā kino festivāla (RIGA IFF) ietvaros, 14. septembrī plkst. 19, notiks īpašs filmas Deju laikmets seanss ar filmas varoņu Induļa Bilzēna, Artēmija Troitska un Westbam piedalīšanos, informēja festivāla pārstāve Anna Macko.

Astoņdesmito gadu otrajā pusē pasauli elektrizēja ne vien Aukstā kara spriedze, ne vien Berlīnes mūra krišana, bet arī kaut kas jauns un satraucošs, kas veidojās Rietumos plaukstošajai elektroniskās deju mūzikas kultūrai satiekot aiz "dzelzs priekškara" mītošo avangardu. Šķiet gandrīz vai neticami, ka kultūras apvērsuma, kuru toreiz Latvija piedzīvoja, arhitekts lielā mērā ir viens cilvēks – Indulis Bilzēns. Neticami arī, ka šis stāsts līdz šim nav ticis dokumentālistu izgaismots.

RIGA IFF pirmizrādi Latvijā beidzot pieredzēs ilgus gadus tapušais starptautiskajā mediju telpā un deju mūzikas kultūrā pieredzējušā žurnālista Viktora Budas projekts Deju laikmets. Kopā ar filmas galveno operatoru un montāžas režisoru Ritvaru Bluku viņi pie dokumentālās filmas strādājuši jau vairāk kā 4 gadus, materiāla meklējumos, ceļojot uz Maskavu, Pēterburgu, Berlīni, Frankfurti, Ķelni, Amsterdamu un Londonu.

Vācijas latvieša, multimeduju mākslinieka Induļa Bilzēna vārds plašākai publikai līdz šim bijis nezināms, taču tieši viņš – vēl pirms notika dramatiskās politskās pārmaiņas – Latvijā panāca kulturālas pārmaiņas, kas joprojām ietekmē Latvijas urbānās kultūrtelpas īpašo strāvojumu. Filmā šis stāsts izpaužas kā rūpīgi izvēlētos arhīvu materiālos, tā arī vēsturiskos notikumus pieredzējušo stāstos un viedokļos. Laikmeta liecinieki, kuri filmā dalās ar savu pieredzi, ir ne tikai pats Indulis Bilzēns, bet arī Vācijas reivu kultūras pionieris Masimilians Lencs, kurš visā pasaulē pazīstams ar skatuves vārdu Westbam, Roberts Gobziņš, viņš – arī Eastbam, ievērojamais kultūras pētnieks un mūzikas kritiķis Artēmijs Troickis, arī Latvijai unikālās lenšu magnetafonu didžejošanas izgudrotāji Jānis Krauklis un Uģis Polis, leģendārais Detroitā dzimušā elektroniskās deju mūzikas žanra tehno pionieris Deriks Mejs, un daudzi citi.

Deju laikmets ir Latvijas un Krievijas kopprodukcija, kura tapusi Reflexion Films paspārnē, sadarbībā ar Kosmos Films un VFS Films.

Biļetes uz šo festivāla īpašo seansu ierobežotā skaitā pieejamas http://www.rigaiff.lv/2017/lv/deju-laikmets/

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja