Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Juris Žagars: Cēsu festivāla ambīcijas - Ziemeļvalstu reģions

"Cēsīs deviņu gadu laikā esam radījuši telpu mākslai dažādākajās vietās," atskatoties uz deviņus gadus ilgo Cēsu festivāla darbību atklāj tā direktors Juris Žagars. 

Žagars uzsver, ka ar katru gadu paplašinājies festivāla aptvertais reģions: "No sākuma tās bija Cēsis, tagad tā ir Vidzeme un Baltijas robežas, šogad mūsu ambīcija ir saukt to par Ziemeļvalstu reģionu."

"Cēsu mākslas festivāls ir ārkārtīgi pozitīvs piemērs un stabila tradīcija reģionālās kultūrpolitikas mērķu īstenošanai," atzīst arī kultūras ministre Dace Melbārde. "Cēsis patiešām ir veiksmes stāsts, kā panākt pilsētai jaunu laikmetīgu tēlu."

Arī šogad Cēsu festivāla fokuss saglabājies uz inovatīvo, eksperimentālo un jauno mākslā. Viens no festivāla programmas centrālajiem notikumiem kā ik gadu būs laikmetīgās mākslas izstāde. Šogad tās nosaukums Tālas noskaņas zilā vakarā sasaucas ar Raiņa un Aspazijas jubilejas gadu. Izstādē būs skatāmi 14 Ziemeļeiropas mākslinieku darbi. Izstādes kuratore - Inga Šteimane.

"Arī mūzikas sadaļas programma turpina iet pret straumi," teic tās kuratore Indra Lūkina. "Mēs gribam skatītājiem dot zīmi, ka esam festivāls, kas pozicionē mūsdienu mākslu un akadēmisko mūziku, kas nav meinstrīms." Arī mūzikas programma ieturēta Ziemeļvalstu dimensijā, piedāvājot klausītājiem dzirdēt gan Ziemeļeiropas valstu mūziķu, gan komponistu veikumu. Koncerti notiks ne tikai Vidzemes koncertzālē, bet arī Cēsu Pils klētī un tirgus puķu paviljonā. 

Festivālā iekļauta arī ikgadējā kino un teātra programma. Izrādes festivālam atlasījusi teātra kritiķe Silvija Radzobe, iekļaujot programmā darbus, kas pretendē uz šī gada Spēlmaņu nakts Grand Prix. Ziemeļvalstu kino izlases veidojuši kino kritiķe Valentīna Freimane un kinorežisors un pētnieks Jānis Putniņš.

Viens no festivāla ilglaicīgiem sadarbības partneriem LMT tā laikā nodrošinās divu notikumu tiešraides - Gustava Mālera Trešās simfonijas atskaņojumu 17. jūlijā un Sinfonietta Rīga koncertu Ziemeļu bākas gaismā 25. jūlijā.

Visa festivāla programma pieejama www.cesufestivals.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja