Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Padošanās un atteikšanās vieta. Rīgā notiks izstāde, kas veltīta klubu kultūrai

No 8. jūlija līdz 20. augustam Latvijas Mākslas akadēmijas eksperimentālajā mākslas telpā Pilot (Vāgnera ielā 3) notiks grupas izstāde Padošanās, kuru veidojušas kuratores Elīna Drāke un Žanete Liekīte

Laikmetīgā māksla un klubu kultūra vēsturiski ir bijušas saistītas jomas. Šobrīd, kad naktsdzīve ir nonākusi strupceļā, klubi aktīvi meklē iespēju pārdzimt jaunā veidolā. Leģendārais Berlīnes deju klubs Berghain ir kļuvis par mākslas telpu, kurā izstādīti ievērojamu mākslinieku darbi. 

Klubi var kļūt par nozīmīgām kultūras vietām, un rodas jautājums – ko mākslas telpu veidotāji var mācīties no šiem hedonistiskajiem deju laukumiem? Vai ir iespējams kaut ko pārņemt no tehnomūzikas Mekas laissez-faire praksēm, lai atbrīvotu savus apmeklētājus no laicīgās apziņas, ļaujot viņiem patiesi atvērties novatoriskai pieredzei? Kas ievilina ballētājus un nodrošina ievelkošo kluba pārdzīvojumu, kurā gribas atkal un atkal atgriezties? 
 
Naktsklubs ir padošanās un atteikšanās vieta, tajā norisinās atbrīvošanās no ikdienā kultivētajiem paškontroles mehānismiem. Taču šo transformāciju var interpretēt gan kā degradējošu rituālu, gan kā atbalsta punktu izaugsmes potenciālam.
 
Galerija Pilot tiks pārveidota efemerā un pārlaicīgā laiktelpā, un izstāde Padošanās mēģinās iekapsulēt aizmiršanās sajūtu, cenšoties panākt individuālu un kolektīvu baudu. 
 
Ekspozīcijā piedalīsies Latvijas mākslinieki Karlīna Mežecka, Miķelis Mūrnieks, Rūdolfs Štamers un Augusts Zariņš, kā arī Anna Dičerleina (Vācija), Ģopārs Liksajs (Ungārija), Terēza Tufnere (Vācija), Jozefs Panda (Vācija) un  Ilārija Restivo (Itālija). Izstādes scenogrāfiju veidojis Rūdolfs Štamers, grafikas dizainu – Sabīne Vernere.

Mākslas telpa Pilot Vecrīgā ir atvērta no otrdienas līdz svētdienai (plkst. 12–18), ieeja bez maksas.

Izstāde ir daļa no EU4ART alianses sadarbības projekta starp Ungārijas Mākslas akadēmiju, Drēzdenes Mākslas akadēmiju, Romas Mākslas akadēmiju un Latvijas Mākslas akadēmiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja