Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Dzintaru koncertzālē uzstāsies vijolnieks Daniils Bulajevs

Sestdien, 20. novembrī, Dzintaru koncertzālē uzstāsies talantīgais vijolnieks Daniils Bulajevs. Koncertā skanēs Johannesa Brāmsa, Fransisa Pulenka, Sergeja Rahmaņinova, Bēlas Bartoka, Pētera Plakida un citu autoru mūzika

Septiņpadsmit gadu vecais Daniils Bulajevs jau ir koncertējis ar tādiem kolektīviem kā Kremerata Baltica, Glasperlenspiel Sinfonietta, Maskavas virtuozi, Salzburg Chamber Soloists, Makao simfoniskais orķestris, Štutgartes kamerorķestris un Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris. 

Šā gada 1. oktobrī Daniils Bulajevs uzvarēja VIII Vindzoras festivāla Starptautiskajā stīgu konkursā: Latvijas mūziķis ieguva pirmo vietu un skatītāju simpātiju balvu. Uzvara konkursā sniedz iespēju uzstāties Vindzoras pilī ar slaveno Filharmonijas orķestri/Philharmonia Orchestra un ierakstīt soloalbumu sadarbībā ar festivāla partneri ierakstu namu Champs Hill Records

20. novembrī Dzintaru koncertzālē vijolnieks uzstāsies kopā ar čellistu Antonu Tracjuku un pianistu Maksimu Taņičevu. Skanēs Johanesa Brāmsa, Fransisa Pulenka, Sergeja Rahmaņinova, Bēlas Bartoka, Pētera Plakida un citu autoru mūzika. 

"Programma ir veidota tā, lai pēc gandrīz mēnesi ilgas mājsēdes publika varētu baudīt dažādus mūzikas stilus. Tajā ir gan tautiskā stila mūzika – piemēram, Bēlas Bartoka Rumāņu tautas dejas, gan Pētera Plakida darbs Mālers apmeklē kabarē. Savukārt Ežēna Izaī Eleģiskajā poēmā var saklausīt smalkas franču mūzikas melodijas. Būs divi klavieru trio un viens mans un Antona Tracjuka kopīgi veidotais aranžējums, kas būs pārsteigums publikai," par gaidāmo koncertu stāsta Daniils Bulajevs.

Savukārt par mūziķiem, ar kuriem kopā viņš uzstāsies šajā koncertā, Daniils saka: "Ar Maksimu Taņičevu esam draugi jau vairākus gadus, bet mūsu sadarbība sākās tikai pirms gada un uzreiz ar ļoti nopietnu programmu. Mums bija koncerts VEF Kultūras pils kamerzālē ar programmu No baroka līdz XX gadsimtam. Ar Antonu Tracjuku sadarbība sākās pavisam nesen – augustā. Antons rakstīja savu soloalbumu un piedāvāja man ierakstīt vienu epizodi… No Vivaldi Gadalaikiem ierakstījām Vasaras trešo daļu un sapratām, ka mums vajag kopā ierakstīt albumu, aranžēt vairāk skaņdarbu un popularizēt vijoles un čella duetu." 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja