Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Gadalaiku mainībā

Šonedēļ sākas mūziķa Igo pavasara koncerttūre Suns ar tevi

Tā uzreiz atbildēt uz jautājumu – kurš pašam ir mīļākais gadalaiks – Igo nevar, bet, mirkli padomājis, saka, ka, iespējams, tas ir pavasaris. "Pēc februāra, kad liekas, ka tumšās dienas nekad vairs nebeigsies, ir diena, kad pēkšņi jūti gaisā pavasari. Cerību, jaunu apņēmību laiks. Gadalaiks, kad ir konkrēti darbi." Banālo jautājumu par gadalaiku mūziķim uzdodu tāpēc, ka pagājušā gada nogalē Igo aizvadīja 15 ziemas koncertus Vējš sola lapai debesis, piedaloties pianistam Jānim Strazdam un Liepājas Simfoniskā orķestra mūziķei Martai Kauliņai ar sitaminstrumentiem. Pateicoties klausītāju atsaucībai, tagad gaidāms koncertsērijas turpinājums pavasara noskaņās – tūre Suns ar tevi. "Seriāls gluži nē, bet nākamā sērija gan. Muzicēšu ar tiem pašiem mūziķiem. Mums ir nopietni, stundām ilgi mēģinājumi, lai veidotu jaunus aranžējumus jau zināmām dziesmām un meklētu arī jaunus skaņdarbus. Pavasara koncertos būs arī pavisam jaunas kompozīcijas," stāsta Igo.

Koncerti gaidāmi 21. aprīlī Jaunpils pilī, 22. aprīlī Babītes novada pašvaldības Kultūrizglītības centrā, 23. aprīlī Krustpils pilī, 27. aprīlī Cēsu pilī, 28. aprīlī Bauskas pilī un 30. aprīlī Skrundas muižā. 11. maijā Rīgā kultūras pilī Ziemeļblāzma notiks koncertsērijas noslēgums. Īpaši šim notikumam Igo, Jānim Strazdam un Martai Kauliņai pievienosies ģitārists Miks Akots.

"Koncertēt pilīs un muižās sāku pirms astoņiem gadiem. Meklējot jaunas iespējas koncertiem, ar katru gadu redzu, ka nāk sakoptas, atjaunotas un restaurētas vietas klāt. Esmu gandarīts, ka varu šīs vietas piepildīt ar mūziku. Ar pietāti skatos uz šīm ēkām, kas piedzīvojušas vairākus gadsimtus un satricinājumus. Katrai no tām ir savs stāsts. Man ir prieks, ka cilvēki iegulda līdzekļus, enerģiju un radošumu, tās atjaunojot, jo ieguvēji ir visi," stāsta Igo. Pirms koncertiem viņš pilis un muižas kopā ar gaismotāju, skaņotāju un citiem kolēģiem apskata un iepazīst. 

Jaunajiem koncertiem ar neparasto nosaukumu Suns ar tevi ir vēl viena pievienotā vērtība – mūziķi centīsies pievērst sabiedrības uzmanību dzīvnieku aizsardzības tēmai. Igo ar Ilzi Džonsoni, kura ir dzīvnieku patversmes Ulubele iedvesmotāja, veidotāja un vadītāja, ir pazīstams daudzus gadus. "Apbrīnoju viņas profesionalitāti un iejūtību. Sapratu, ka man jāmēģina atbalstīt šo iniciatīvu," skaidro Igo. No katras pārdotās koncertu biļetes 50 centi tiks veltīti Ulubeles vajadzībām un attīstībai. Koncertu vietās būs arī ziedojumu kastītes. Pašam Igo tagad mājās ir pūkains kaķis Oto ar zilām acīm. Mūziķis smejas, ka mēģinot izprast viņa balss intonāciju un piedodot pūkainim visas blēņas. 

Ja reiz bija ziemas koncerti, bet tagad sākta pavasara koncerttūre, vai var cerēt arī uz vasaras koncertiem? "29. jūnijā Mazajā Mežotnes pilī svinēšu savu dzimšanas dienu. Bez jau pieminētajiem mūziķiem koncertā piedalīsies arī ģitārists Aivars Hermanis, čellists Raimonds Macats," atklāj Igo un piebilst, ka biļešu skaits uz šo koncertu gan būšot ierobežots.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja