Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Mīlestības pilna "gariņu mūzika"

Ralfs Eilands un Regeja orķestris godinās Bobu Mārliju

Vai atceraties dziedātāju Ralfu Eilandu Boba Mārlija tēlā, dziedot No woman, no cry televīzijas šovā? Pārģērbšanās un grims šoreiz likti pie malas, Ralfs gatavojas kāpt uz skatuves, lai, liekot lietā pats savu šarmu, piepildītu senu sapni – dziedātu regeja koncertprogrammā. Nemirstīgās regeja mūzikas ikonas Boba Mārlija populārākās dziesmas mūzikas namā Daile atskanēs šodien, 19. aprīlī, kā arī papildkoncertos, kuri tiks izziņoti jau tuvākajā laikā. 

Ralfs Eilands uzstāsies kopā ar Latvijas pirmo Regeja orķestri, kuru šāgada janvārī nolēmuši dibināt kopā ar vietējo labāko regeja basistu Skripu jeb Ivo Stankēviču. Regeja mūzika Ralfam tuva kopš bērnības, un šobrīd šķiet īstais laiks īstenot savu ieceri. "Kamēr esmu vēl jauns, tikmēr var visādas trakas idejas realizēt, varu vēl nodziedāt Bobu Mārliju. Kad man būs trīsdesmit, tad varbūt cilvēki tā dīvaini skatīsies, ja izpildīšu cita mākslinieka –  regejista dziesmas," atklāj dziedātājs. 

Regeja orķestra sastāvs ir spožs: ģitāra – Mārcis Auziņš, bungas –  Mārtiņš Linde, bass – Skrips jeb Ivo Stankēvičs, pie taustiņiem – Kristaps Vanadziņš, atbalstošais vokāls – Marija Broša un pūtēju sekcija – Oskars Ozoliņš (trompete) un Kristaps Lubovs (saksofons) no Latvijas Radio bigbenda, ar kuriem Ralfs jau ilgstoši sadarbojas. Koncerta pievienotā vērtība būs īpašais viesis no Apvienotās Karalistes – plaši atzīts regeja mūzikas dīdžejs un tā saucamais "hype man" jeb publikas iekustinātājs Semijs Dredloks, kurš rūpēsies par īstu regeja atmosfēru, no skatuves sludinot mīlestību, papildinot dziesmu priekšnesumus, kā arī  vicinot karogu, kā pieklājas regeja pasākumos. 

"Koncerts ir izpārdots, par to esam patīkami pārsteigti, ļoti daudzi cilvēki jau mums raksta un jautā, vai būs papildkoncerti. Tiešām nebijām rēķinājušies, ka šeit ir tik daudz regeja fanu. Protams, Bobs Mārlijs ir vārds, kas piesaista skatītājus. Man šķiet, latvieši varētu būt gatavi šai mūzikai, jo tas, ko piedāvājam, ir tīra manta un sevi pierādījuši mūziķi – katrs no viņiem ir cienīgs būt pirmā Regeja orķestra dalībnieks. Manuprāt, latviešiem patiks, viņi varēs sajust sevi arī šajā mūzikā. Regejs ir mīlestības pilna "gariņu mūzika", mums arī ir saulgrieži un viss pārējais –  svētki un ticība pārdabiskām lietām un kaut kādiem spēkiem, kas virmo gaisā un caurvij arī mūsu tradicionālās dziesmas. Skaidrs, ka Regeja orķestris turpinās darboties. Redzēsim, cik vēl papildu koncertu būs, bet noteikti šis nav pēdējais, šis ir pirmais," saka Ralfs Eilands, uz atvadām pajokojot, ka visi mūziķi ļoti priecāšoties, ja no skatītājiem saņems neļķes spīdīgā iepakojumā ar sarkanu lentu.

Vairāk informācijas par papildkoncertiem un biļetēm –  Biļešu paradīzes kasēs un www.bilesuparadize.lv.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Mūžībā devies mākslinieks Raimonds Gabaliņš

Mūžībā aizgājis tēlnieks, gleznotājs, pedagogs Raimonds Gabaliņš (07.05.1949.- 02.05.2024.). Atvadīšanās no mākslinieka notiks 2024. gada 11. maijā plkst. 13.00, Limbiķu kapos, Grobiņas pagast...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja