Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Rīgā viesosies liriskie rokeri Biffy Clyro

Jau pirmdien, 11. novembrī, koncertzālē _Palladium Rīga _viesosies skotu liriskie rokeri Biffy Clyro, kuru dinamiskais, tomēr vienlaicīgi arī teju eksistenciālas romantikas pilnais skanējums brīžiem atsauc atmiņā amerikāņu alternatīvā roka granda Blink-182 ģitārista Toma Delonga blakusprojektu Angels & Airwaves.

Skotu apvienību mēdz salīdzināt arī ar tādiem žanra supervaroņiem kā Nirvana un Foo Fighters. Tomēr Biffy Clyro zēniem līdz iepriekšminēto apvienību panākumiem štatos vēl tāls ceļš ejams. Tiesa, šķiet, ka grupa pievērsusies mērķtiecīgai aizokeāna zemju iekarošanai gan pavadot tūrē britu apvienību Muse, gan uzstājoties Coachella festivālā, kurš lepojas ar iespaidīgu mūziķu sastāvu.

Daudz labāk Biffy Clyro veicas Lielbritānijā. Tomēr arī tur ceļš uz panākumiem nav bijis tik spējš kā grupas prasme uzstāšanās laikā pārlekt no skumjām balādēm uz skaļu ģitāru un iespaidīgu bungu ritmu piepildītām himniska rakstura kompozīcijām.

Roka apvienības vēsture aizsākās jau 1995. gadā, bet saviem pašlaik sasniegtajiem augstumiem tā pietuvojās vien ap 2007. gadu, kad iznāca Biffy Clyro ceturtais studijas albums Puzzles. Ar to arī sākās grupas ceļš uz mainstream panākumiem. Pēcāk 2009. gadā iznākušajam ierakstam Only Revolutions, kā arī grupas svaigākajam veikumam jau tika atvēlēta vieta UK Top 5. No Only Revolutions nāk arī Latvijas radio staciju rotācijā biežāk dzidrdētie hiti Mountains un Bubbles.

No 2013. gada ieraksta Opposites par vietējo raidstaciju absolūto hitu kļuvis martā izdotais singls Biblical. Tiesa šogad izdotais dubultalbums grupai nesis arī vilšanos - garām paslīdējusi iespēja iekļūt Mercury balvai atlasīto mūziķu sarakstā. "Šķiet, ka žūrija par varītēm cenšas apiet smago mūziku," pirms balvu pasniegšanas ceremonijas skumjas pauda grupas bundzinieks Bens Džonstons.

Tomēr daudz bēdāties grupas dalībniekiem nav vērts, jo britu mūzikas izdevums NME Biffy Clyro šogad godinājis kā labāko britu muzikālo apvienību, bet jau 2011. gadā piešķīris viņiem arī atzinību par labāko dzīvo uzstāšanos.To, ka grupas performances ir Lielbritānijas lielāko vasaras festivālu galveno mākslinieku titula vērtas (šis fakts vasaras sākumā plaši ticis apšaubīts) Biffy Clyro apliecināja, kāpjot uz Rīdingas un Līdsas festivālu skatuvēm. "Lai gan Biffy ir festivāla veterāni," par apvienības uzstāšanos Līdsā raksta NME, "tomēr redzēt viņus kā vakara centrālos māksliniekus bija atsvaidzinoši. Viņu uzstāšanās radīja sajūtu, ka grupa beidzot ir nonākusi virsotnē nevis tikai apliecina jau iekarotu popularitāti."

Uz koncertu Rīgā grupa ieradīsies no Tallinas, vedot līdzi savu gaismas un skaņu aprīkojumu, kā arī personālu kopumā aptuveni 30 cilvēku skaitā. Plānots, ka pirmdienas vakarā durvis skatītājiem Palladium zālē vērs jau plkst. 19. No plkst.19.45 līdz 20.30 uzstāsies iesildītāji - britu folkroka grupa Dry The River -, un plkst. 21 uz skatuves kāps Biffy Clyro, lai skatītājiem sniegtu baudu vismaz pusotras stundas garumā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja