Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Tricky koncertu Palladium iesildīs Gas Of Latvia un DJ Monsta

Bristoles triphopa leģendas, alternatīvā hiphopa skatuves zvaigznes Tricky koncertu 6. februārī koncertzālē Palladium iesildīs Latvijas elektroniskās mūzikas meistari Gas Of Latvia un DJ Monsta, informē Positivus Music.

Elektroniskās mūzikas projektu Gas of Latvia Andris Indāns, underground scēnā vairāk pazīstams kā Andžonis, radīja deviņdesmito gadu beigās, esot uz tā paša elektroniskās mūzikas viļņa, kurš atnesa pasaules atpazīstamību Tricky. Gas of Latvia pastāv kopš 1997. gada, pa šo laiku tapuši 15 albumi un nospēlēti neskaitāmi koncerti Latvijā un Eiropā. Indāns vairākos projektos sadarbojies  ar multimediju mākslinieci Katrīnu Neiburgu, tostarp veidojot noformējumu Latvijas paviljonam Venēcijas mākslas biennālē 2015. gadā. Iesildot Tricky uzstāšanos, kopā Andri Indānu uzstāsies Anna Ķirse (balss, taustiņi) un Undīne Balode (čells). Nesen dienasgaismu ieraudzījis Gas of Latvia jaunākais albums Swan Lake, kura kompozīcijas skanēs arī koncertzālē Palladium.

DJ Monsta, ārpus skatuves zināms arī kā Uldis Cīrulis, ir uzskatāms par pieredzes bagātāko Latvijas DJ, elektronikas un scratch meistaru. Viņa uzstāšanos raksturo bagātīga tehnisko iespēju pārzināšana un azarts izaicināt mūsdienu tehnoloģiju izmantošanas iespējas mūzikas radīšanai "dzīvajā" un ierakstos. Sadarbojies vairākos projektos ar Latvijas labākajiem hip hop māksliniekiem un džeza mūziķiem, tajā skaitā arī Brownman (Toronto/Ņujorka), Renegades Of Jazz (Vācija). Ekperimentējot ar elektroniku un scratch, piedalījies vērienīgos akadēmiskās mūzikas projektos ar pasaulē atzīto Latvijas Radio kori, Eiropas kori Tenso un Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri. 2014. gadā kļuva par Latvijas RedBullThre3Style čempionu. Par savu jaunāko izaicinājumu DJ Monsta uzskata latviešu tradicionālās tautas mūzikas savietošanu ar elektronikas skaņu vibrācijām, ritmiem un senās kultūras vērtībām, viņa pēdējie kopprojekti ir bijuši ar folkloras kopām un koklētāju Laimu Jansoni. 

Klausītāji Rīgā Tricky uzstāšanos varēs izbaudīt vien pāris nedēļas pēc viņa jaunākā muzikālā veikuma Skilled Mechanics iznākšanas – tas dienasgaismu ieraudzījis 22. janvārī un tapis sadarbībā ar virkni viesmākslinieku. Ar daudziem no viņiem Tricky sadarbojās arī albuma False Idols ierakstā, un joprojām kā savu muzikālo parakstu izmanto sieviešu vokālus gaisīgā un nervus skarošā simbiozē ar elektroniskās mūzikas iespējām.

Biļetes uz Tricky koncertu 6. februārī koncertzālē Palladium nopērkamas Biļešu Serviss kasēs, to cena 25 eiro. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja