Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

KDi iesaka: Flirts, intrigas, pārpratumi

Kultūras Diena un Izklaide iesaka spilgtākos nedēļas notikumus  

Flirts, intrigas, pārpratumi

Publika ir izsalkusi pēc operetes – visas biļetes uz valšu karaļa Johana Štrausa Sikspārņa izrādēm decembrī ir pārdotas (biļetes uz izrādēm janvārī, februārī un martā vēl ir pieejamas). Jauniestudējumu Latvijas Nacionālajā operā veido muzikālais vadītājs un diriģents Jānis Liepiņš un režisors Edmunds Freibergs. Sikspārnis vēsta par greznu un reibinošu pasauli, kurā valda spožums, jautrība, flirts, intrigas un pārpratumi. Rozalindes lomā iejutīsies Sonora Vaice vai Margarita Vilsone, Adeli atveidos Inga Šļubovska-Kancēviča, Marlēna Keine vai Jolanta Strikaite-Lapiņa, Alfrēds būs Raimonds Bramanis, Mihails Čuļpajevs vai Juris Vizbulis, Eizenšteins – Jānis Apeinis, Juris Jope vai Nauris Puntulis.

Sikspārnis LNO 10.–19.XII. Biļetes pārdotas

Karalienes jubileja

Margarita Vilcāne drīz svinēs 75 gadu jubileju un sniegs trīs koncertus Latvijā. Līdzās pašmāju estrādes karalienei uz skatuves kāps viņas draugi un līdzgaitnieki – Inese Galante, Ojārs Grinbergs, Viktors Lapčenoks, Žoržs Siksna, Ingus Pētersons, Raimonds Ozols, Laimis Rācenājs, Lāsma Kugrēna, Kristapa Krievkalna mūziķu grupa un citi viesi.

Margarita Vilcāne Rēzeknes koncertzālē Gors 10.XII plkst. 19; Vidzemes koncertzālē Cēsis 13.XII plkst. 18; koncertzālē Rīga 16.XII plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 8–20

Sajūta

Latvijas Nacionālā teātra Īsto izrāžu sēriju turpina koncerts Gribu ziemu. Īsto. "Var pikoties, ja ir sniegs. Var slidot, ja ir ledus. Var šļūkt pa kalnu, ja ir plēve. Var sūkāt lāsteku. Viskautko var! Ja tikai gribas," aicina izrādes aktieru komanda.

Gribu ziemu. Īsto Nacionālā teātra Jaunajā zālē 11.XII –3.I. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 15

Dvēsele sāp visiem

Aktieris Artūrs Skrastiņš, pianists Kārlis Lācis un režisors Dmitrijs Petrenko piedāvā jauniestudējumu Koncerts, kura nebija – Aleksandra Vertinska dzīvi romancēs. Aleksandrs Vertinskis (1889–1957) bija viens no izcilākajiem krievu dzejniekiem, aktieriem un dziedātājiem. Gandrīz 25 gadus viņš pavadīja emigrācijā un visu šo laiku gaidīja iespēju nospēlēt savu galveno koncertu – koncertu dzimtenē.

Koncerts, kura nebija Dailes teātra Mazajā zālē 16., 17., 29., 30.XII plkst. 19. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 23–25

Nedrīkst nolaist rumpi

Režisors Kārlis Auškāps kopā ar Dailes teātra senioriem iestudējis izrādi Ērtas dzīvošanas mirklīši pēc Ērika Hānberga darbu motīviem. Ozolgales pansionātā satiekas Pirmā grēka līča personāži. Pansionāta iemītniekiem ir obligātās možuma pusstundas un relaksācijas mūzikas nodarbības. Nedrīkst nolaist rumpi un zaudēt optimismu. Par godu sociālās aprūpes centra sabiedriskās dzīves vadītājas Spulgas dzimšanas dienai tiek gatavots pārsteigums – teātra uzvedums. Lomās Olga Dreģe, Ilze Vazdika, Lidija Pupure, Pēteris Liepiņš, Aivars Siliņš, Juris Strenga, Gunārs Placēns, Āris Rozentāls un Baiba Indriksone.

Pirmizrāde Ērtas dzīvošanas mirklīši Dailes teātra Mazajā zālē 10.XII plkst. 19; 8.I plkst. 19; 30.I plkst. 18. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 14–16

Dzīves spirāle

Jaunais horeogrāfs Mārtiņš Freimanis iestudējis izrādi Trīspadsmit21. Nosaukumu veido Fibonači skaitļu virknes skaitļi 13 un 21. Izmantojot Fibonači skaitļus, iespējams izveidot spirāli, kas sastopama arī dabā. Šie skaitļi izvēlēti, lai uzsvērtu, ka izdejotais notikums – šķiršanās – ir mikroskopiska daļa no dzīves spirāles, kurā mēs ceļojam. Tomēr katrs posms ir svarīgs, jo, tikai saslēdzot visus dzīves notikumus secīgā virknē, mums izdosies pacelties augšup.

Trīspadsmit21 Zirgu pastā 13.XII plkst. 15 un 18. Biļetes Biļešu paradīzes tīklā EUR 8 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja