Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Nacionālajā teātrī top izrāde Meitenes

Latvijas Nacionālajā teātrī top izrāde Meitenes, kuras režisors ir Elmārs Seņkovs. Tās pirmizrāde notiks 9. maijā, informēja teātra pārstāve Līga Rimšēviča.

Izrāde vēstīs par Annu, 34 gadus vecu aktrisi, un viņas meitu Martu, kuru  attiecību stāsts veidojas kā atgādinājums mums visiem par būtisko un skaisto, kas mums ir dots – ģimeni, bērniem, līdzcilvēkiem, ar kuriem mums mūžam jāmācās rast kopīga valoda. Vai viņas sadzird viena otru? Vai prot abas novērtēt to, ka viņas viena otrai ir?

Lomās – Dace  Bonāte, Lolita Cauka, Astrīda Kairiša, Lāsma Kugrēna, Līga Liepiņa, Inta Tirole, Gunta Virkava, Māra Zemdega un Katrīna Meteļica vai Agate Zemniece.

Izrādes Meitenes galveno tēlu Annu spēlēs astoņas aktrises – ne tikai spēlēs, bet tas būs viņu, režisora un dramaturģes Rasas Bugavičutes kopīgi izdomāts tēls, lai it kā caur Annas piedzīvoto gan skatītājiem, gan arī aktrisēm pašām būtu iespējams atskatīties un vēlreiz izvērtēt to, kas un kāpēc ir noticis tieši tā, kā ir noticis.

"Uzzinot, ka būs jāstrādā ar tādām aktrisēm, no viņām gribējās ko mācīties, saprast, uztvert, līdz no profesiju skarošām tēmām nonācām pie dzīves patiesajām vērtībām un pārdzīvojumiem, pie īstenības - attiecībām, laimes, sāpēm. Izrādē centīsimies caur vieglām rotaļām un spēlēm runāt par būtisko – mātes un bērna savstarpējām attiecībām," par izrādes ideju saka dramaturģe.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja