Laika ziņas
Šodien
Pērkona negaiss
Rīgā +22 °C
Pērkona negaiss
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Velta pastmarku Brīvdabas muzeja 100. gadadienai

Latvijas Pasts 2024. gada 10. maijā izdos pastmarku un aploksni, atzīmējot Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja dibināšanas 100. gadadienu. Pastmarkas pirmās dienas zīmogošana paredzēta 10. maijā Brīvdabas muzejā, Brīvības gatvē 440, Rīgā, no plkst. 10.00 līdz 15.00.

Jaunajai pastmarkai būs 30 000 eksemplāru, savukārt aploksnei – 500 vienību tirāža. Pastmarkas nominālvērtība ir 1,97 eiro, kas atbilst vēstuļu korespondences apmaksai svara kategorijā līdz 100 gramu Latvijas teritorijā.

Filatēlijas izdevumu dizaina autore ir māksliniece Arta Ozola-Jaunarāja, kura pastmarkas un aploksnes vizuālajā noformējumā izmantojusi Latvijas Etnogrāfiskā brīvdabas muzeja materiālus.

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs ir viens no senākajiem un lielākajiem Brīvdabas muzejiem Eiropā. Tas veidots ar mērķi nākamajām paaudzēm saglabāt liecības par zemnieku dzīvesveidu – celtnēm, to iedzīvi, kā arī ēku izvietojumu zemnieku vai zvejnieku sētā no 17.gs. līdz 20.gs. vidum dažādos Latvijas novados. Līdztekus daudziem citiem notikumiem jubilejas gadā, viens no vērienīgākajiem pasākumiem būs muzeja vasaras sezonas atklāšana 2024. gada 11. maijā, kad vairāk nekā trīsdesmit muzeja objektos rosīsies ļaudis laikmetam atbilstošā apģērbā un darīs konkrētajai vietai un laikam raksturīgus darbus.

Jauno pastmarku sākotnēji varēs iegādāties lielāko pilsētu pasta nodaļās, kā arī Latvijas Pasta e-veikalā https://veikals.pasts.lv/.

Latvijas Pasta izdotie filatēlijas darbi ir augsti vērtēti kā klientu vidū, tā filatēlijas kolekcionāru un ekspertu lokā. Filatēlijas materiālu kolekcionāru starptautiskās apvienības atbilstoši stingri regulētiem standartiem Latvijas Pasta izdotās pastmarkas novērtējušas kā līdzvērtīgas lielāko pasaules valstu izdotajiem filatēlijas izdevumiem un tās regulāri tiek iekļautas gan pasaulē atpazīstamos filatēlijas izdevumu katalogos, gan prestižu kolekcionāru kolekcijās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja