Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Aizdomās par pusaudzes izvarošanu un seksuālu vardarbību aizturēts viņas audžutēvs

Valsts policija aizdomās par pusaudzes izvarošanu un seksuālu vardarbību aizturējusi viņas audžutēvu, aģentūru LETA informēja Valsts policijā.

Policijā bija vērsusies bāriņtiesa, ziņojot, ka psihologa konsultācijas laikā kāda meitene atklājusi, ka viņas iepriekšējais audžutēvs pret viņu izdarījis seksuāla rakstura noziegumus.

21.jūnijā policisti Rīgas reģionā likumsargi aizturēja minēto vīrieti. Dienu vēlāk tiesa viņam piemēroja drošības līdzekli - apcietinājumu.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka noziegumi pret meiteni izdarīti laika posmā no 2018.gada rudens līdz 2020.gada septembrim, kad viņa dzīvojusi kādā audžuģimenē. 

2018.gadā meitene bija vien 11 gadus veca. Policijas rīcībā esošā informācija liecina par ne mazāk kā septiņām noziedzīga nodarījuma epizodēm.

Par iepriekš minētajiem noziedzīgajiem nodarījumiem likumā paredzēts mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no desmit līdz 20 gadiem.

Cietusī meitene jau ilgstoši nedzīvo audžuģimenē, kur pret viņu bija vērsti noziedzīgi nodarījumi.

Valsts policija aicina iedzīvotājus būt vērīgiem un nekavējoties informēt policiju gadījumos, kad ir aizdomas, ka pret bērnu tiek vērsts noziedzīgs nodarījums, tostarp seksuāla rakstura noziegums.

Parasti šādos gadījumos cietušie nevēlas par notikušo runāt ar apkārtējiem un ir sevišķi svarīga pieaugušo modrība un aktīva rīcība. Gadījumos, ja ir informācija vai aizdomas par noziedzīgu nodarījumu, policija aicina vērsties ar iesniegumu tuvākajā Valsts policijas iecirknī vai nosūtīt iesniegumu elektroniski, apstiprinātu ar elektronisko parakstu, uz e-pastu "[email protected]".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas