Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Aiztur trīs personas aizdomās par sutenerismu kādā Pierīgas naktsklubā

Pagājušajā nedēļā Valsts policijas Cilvēku tirdzniecības un sutenerisma apkarošanas nodaļas amatpersonas aizturēja trīs personas, kuras nodarbojās ar sutenerismu kādā Pierīgas naktskluba aizsegā. Divas no aizturētajām personām jau iepriekš ir sodītas par analoģiskiem noziegumiem, tomēr apzināti turpinājušas noziedzīgās darbības, vēsta Valsts policija.

Naktī no 3. uz 4. oktobri Valsts policijas Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes (ONAP) Cilvēku tirdzniecības un sutenerisma apkarošanas nodaļas amatpersonas aizdomās par sutenerismu kāda Pierīgas naktskluba aizsegā, aizturēja trīs personu grupu – 1967. gadā dzimušu vīrieti un 1968. un 1985. gadā dzimušas sievietes. Tiesa visus nolēma apcietināt.

Aizturēšanas laikā tika veiktas vairākas sankcionētas kratīšanas dažādās vietās Rīgas reģionā, kā rezultātā izņemti datu nesēji, skaidras naudas līdzekļi un dažāda veida dokumenti.

Kā liecina Valsts policijas rīcībā esošā informācija, naktskluba, kura aizsegā tās darbinieki organizēja seksuāla rakstura pakalpojumus par samaksu, viesiem tika piedāvāti gan bāra pakalpojumi, gan par atsevišķu samaksu bija iespēja izīrēt naktsklubā esošās istabiņas, kurās bija iespējams izklaidēties ar bārā strādājošajām dejotājām. Tāpat kluba apmeklētājiem par konkrētu samaksu uz noteiktu laiku tika dota iespēja šīs dejotājas “izpirkt” ārpus naktskluba. Pastāv aizdomas, ka ar šo noziedzīgo nodarījumu personas guvušas noziedzīgos līdzekļus.

Konkrētais klubs darbojas jau ilgstoši. Jāpiebilst, ka divas no aizturētajām personām jau iepriekš sodītas par analoģiskiem noziedzīgiem nodarījumiem. Valsts policijas ONAP darbinieki šajā pat naktsklubā jau 2013. gadā biju veikuši procesuālās darbības un abus sutenerisma rūpalas uzturētājus, 1967. gadā dzimušo vīrieti un 1968. gadā dzimušo sievieti, aizturējuši, savukārt tiesa abām personām piesprieda sodu – pieci gadi nosacītas brīvības atņemšanas ar pārbaudes laiku uz pieciem gadiem. Tomēr abiem piespriestais sods nav bijis šķērslis, lai apzināti turpinātu veikt noziedzīgus nodarījumus.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess par sutenerismu, ko veikusi organizēta grupa. Par šādu noziegumu personas var tikt sodītas ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem. Sākts arī kriminālprocess par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, kas veikta lielā apmērā vai ja to izdarījusi organizēta grupa. Par šādu noziegumu paredzēta atbildība ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 12 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Top komentāri

Jē jē jē jē jē kur tad tā taisnība
J
Kur tad šamējo vārdi un uzvārdi,noziegušies jau atkārtoti,bet kā viņus sauc ?????? Viena priestera ,jau večuka vārdu deldē pa visiem kaktiem,kaut gan vaina tā arī nav pierādīta.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas