Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Augstākai tiesai būs jāvērtē Jūrmalas mēra Trukšņa komandējuma krimināllieta

Augstāka tiesa nolēmusi ierosināt kasācijas tiesvedību tā dēvētajā Jūrmalas mēra Gata Trukšņa (ZZS/LZP) un viņa biroja vadītājas Ingrīdas Vilkārses komandējuma krimināllietā, aģentūru LETA informēja tiesā.

Lieta tiks skatīta rakstveida procesā. Izskatīšanas datums vēl nav noteikts.

Truksnis un Vilkārse apsūdzēti pēc Krimināllikuma 327.panta par dienesta viltojumu. Rīgas rajona tiesa viņus sākotnēji attaisnoja, bet Rīgas apgabaltiesa apmierināja prokurora iesniegto apelācijas protestu un pirmās instances tiesas spriedumu atcēla.

Apelācijas instances tiesa taisīja jaunu spriedumu, abus apsūdzētos atzīstot par vainīgiem viņiem celtajā kriminālapsūdzībā, un Truksnim piemērojot 5000 eiro lielu naudas sodu, bet Vilkārsei - 2500 eiro sodu.

Notiesājoša sprieduma gadījumā Truksnis zaudētu amatu.

Saskaņā ar apsūdzību Truksnis, lai slēptu savu neattaisnoto prombūtni darbā, vienojās ar Vilkārsi, ka tiks noformēts rīkojums par komandējumu, kurā tiks ierakstītas nepatiesas ziņas, un ka šis dokuments tiks izmantots kā attaisnojums amatpersonas darba kavējumam - neattaisnotai prombūtnei. Dokuments ticis iesniegts iestādes grāmatvedībā.

Pirmstiesas izmeklēšanu šajā lietā veica Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB).

Truksnis figurēja arī krimināllietā par Zaļo un zemnieku savienības (ZZS), iespējams, nelikumīgu finansēšanu, tomēr prokuratūra pret mēru kriminālprocesu izbeidza.

Šajā lietā prokuratūra uzņēmējam Jūlijam Krūmiņam un finansistam Jorenam Raitumam piemērojusi kopumā 86 000 eiro lielu sodu par ZZS un partijas "No sirds Latvijai" nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā pirms pašvaldību vēlēšanām 2017.gada 3.jūnijā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona

Piektdien Latviju turpinās šķērsot nokrišņu zona, debesis klās mākoņi un teritorijas lielākajā daļā palaikam līs, bet pēcpusdienā no dienvidrietumiem debesis sāks skaidroties un arī nokrišņi mitēsies,...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas