Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bezzubova slepkavībā iesaistītais BMW slēpts autoservisā Mežaparkā

Futbola aģenta Romāna Bezzubova noslepkavošanā iesaistītā apvidus automašīna BMW pirms sadedzināšanas slēpta autoservisā Mežaparkā. Servisa īpašniece un darbinieki aizturēti, svētdien ziņoja TV3 raidījums Neka personīga.

Noziegumā izmantotā automašīna slēpta autoservisā "X-ON". Servisa iežogotā teritorija atrodas starp daudzstāvu mājām Mirdzas Ķempes ielā 5 b, apmēram kilometra attālumā no Saules dārza, kur atrada auto vraku.

Serviss piederot Latvijas pilsonei Guļnarai Ribakovai - Bricei. Raidījuma rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka policijai servisa īpašniece stāstījusi, ka sasisto "BMW" atvedis kāds patstāvīgais klients un servisa darbiniekiem neesot radušās nekādas aizdomas.

Naktī servisa slēdzene esot nolauzta un auto no Ķempes ielas nozagts. Pagājušajā piektdienā policija servisa teritorijā veikusi apskati un aizturējusi servisa īpašnieci un vēl sešus darbiniekus.

"Nekā personīga" pārliecinājās, ka serviss šonedēļ nedarbojās.

Atsaucoties uz kādu bijušo izmeklētāju, kurš pārzina arī operatīvo darbu, raidījums ziņoja, ka pasūtījuma slepkavībās netiekot izmantoti mobilie telefoni, lai policija nepārtvertu signālu un neizsekotu uzbrucējus.

Noziegumā parasti tiekot iesaistītas vairākas automašīnas un grupējums savā starpā sazinoties caur rācijām. Iespējams, slepkavas bijuši militāristi, ko demonstrējot šāvienu precizitāte.

Kā raidījumam atzina bijušais Valsts policijas priekšnieks Aldis Lieljuksis, tiklīdz noziedzīgā pasaule pamana tiesībsargājošo iestāžu vājumu, tā organizētā noziedzība sāk aizstāt policiju. Sāk veidoties par "jumtiem", aizstāvjiem un kārtības ieviesējiem.

LETA jau ziņoja, ka futbola aģenta Bezzubova slepkavības lietā aizturētas un apcietinātas vairākas personas, informēja Valsts policija (VP).

Bezzubovs tika nošauts 14.aprīļa rītā Rīgā, Purvciemā. Izbraucot uz Gunāra Astras ielas, Bezzubova vadītajai automašīnai tika aizšķērsots ceļš un futbola aģenta virzienā no automātiskā ieroča tika raidīti vairāki šāvieni. Nākamajā naktī Mežaparkā tika atrasta sadedzināta uzbrukumā izmantotā automašīna.

Uzreiz pēc slepkavības policija pieļāva, ka Bezzubova nogalināšana varētu būt pasūtījuma slepkavība, kas saistīta ar cietušā profesionālo darbību, vienlaikus uzsverot, ka Valsts policija izmeklē arī citas versijas.

VP priekšnieks Armands Ruks slepkavības dienā žurnālistiem pastāstīja, ka slepkavībā varētu būt iesaistītas vismaz trīs personas, kuras uz Bezzubovu raidīja lodes no automātiskā ieroča, vīrieti no sākuma smagi ievainojot, taču viņš spēja turpināt ceļu, radot sadursmi ar noziedznieku automašīnu.

Tagad policija informē, ka desmit dienu laikā, nepārtraukti strādājot, Valsts policijas izmeklētajā kriminālprocesā nopratināti 46 liecinieki, kā arī aptaujātas vairāk nekā 200 personas, ir veikta 21 kratīšana vairākās Latvijas adresēs un objektos, vairākiem objektiem ir nozīmētas 19 kompleksas ekspertīzes, kā arī iegūts ļoti liels apjoms videoierakstu, tajā skaitā arī no videoreģistratoriem, kuri tiek rūpīgi pārbaudīti un analizēti.

Saistībā ar notikušo noziedzīgo nodarījumu aizturētas un apcietinātas vairākas personas, tomēr policija uzsver, ka turpinās darbs, lai noskaidrotu visas iespējamās personas, kas iesaistītas minētā nozieguma pastrādāšanā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas