Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Festivālā Positivus policija fiksējusi astoņus narkotiku lietošanas un glabāšanas gadījumus

Aizvadītajā diennaktī festivālā Positivus Valsts policija fiksēja 23 notikumus, tostarp astoņi no tiem saistīti ar narkotiku lietošanu un glabāšanu, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) pārstāve Simona Grāvīte.

Viņa pastāstīja, ka narkotiku meklēšanai tika piesaistīti četri kinologi, kuri veica apgaitu. Tās rezultātā fiksēta narkotiku lietošana un glabāšana. VP četros no gadījumiem, kad konstatēta narkotiku glabāšana, sākusi administratīvo lietu, savukārt četri gadījumi par narkotiku lietošanu nosūtīti ekspertīzei.

Vakar 13 personas VP ievietoja atskurbšanai, kā arī bijuši gadījumi, kad traucēta sabiedriskā kārtība, tostarp fiksēta atrašanās pārāk lielā alkohola reibumā un sīkais huligānisms.

Grāvīte norādīja, ka policijai Positvus vakardiena aizvadīta salīdzinoši mierīgi.

Jau ziņots, ka VP šodien pastiprināti uzraudzīs drošību festivālā Positivus un satiksmi uz Tallinas šosejas.

VP Kārtības policijas pārvaldes priekšnieks Artis Velšs šonedēļ atgādināja, ka pasākuma organizatoriem ir tiesības un pienākums noteikt pasākuma iekšējās kārtības noteikumus, kā arī rūpēties par to ievērošanu. Tādēļ viņš aicināja festivāla apmeklētājus ievērot apsardzes darbinieku prasības un sadarboties ar festivāla rīkotājiem un policijas darbiniekiem, lai nebojātu savu un apkārtējo festivāla apmeklēšanas pieredzi.

Kārtības policijas pārstāvis arī norādīja, ka policija festivāla laikā rūpīgi sekos tam, vai netiek lietotas vai realizētas narkotiskas vielas. Šim procesam palīdzēs piesaistītie policijas kinologi. Ir plānots, ka narkotiku meklēšanai tiks piesaistīti četri kinologi, kuri gan atradīsies festivāla teritorijā, gan pārstaigās telšu pilsētiņu.

Tāpat VP sadarbībā ar Ceļu policiju uzraudzīs ceļu Rīga - Salacgrīva, lai nodrošinātu drošu un, pēc iespējas, strauju satiksmes plūsmu.

Tāpat kā citus gadus, arī šogad VP sadarbojas ar Igaunijas Valsts policiju, lai nodrošinātu kārtību festivāla teritorijā un telšu pilsētiņā, ņemot vērā to, ka katru gadu Positivus apmeklē liels skaits viesu no Igaunijas.

Top komentāri

Jānis
J
Narkotiku? Zālīte nav narkotika. Tas ir policijas un alkohola ražotāju un tirgotāju terors . Festivālos jāļauj pīpēt zālīti
MAUKU, NARKOMĀNU un
M
DZĒRĀJU PERĒKLIS. CILVĒCES ATKRITUMU SAIETS.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas