Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

FOTO: Kratīšanā Ogres pusē izņem nelegālo alkoholu, cigaretes un skaidru naudu

Veicot mērķtiecīgu darbu nelegālo akcīzes preču apkarošanas jomā, Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Ogres iecirkņa policisti šonedēļ aizturēja vīrieti, kas ilgstošā laika posmā izplatījis nelegālo alkoholu un cigaretes to tirdzniecības vietām jeb "točkām" Ogres apkārtnē. Kratīšanu laikā šim vīrietim piekritīgās adresēs kopumā atsavināts 393 500 nelegālo cigarešu, apmēram 105 litri nelegālā alkohola, 136 litri XP-10 un 8 755 eiro skaidras naudas. Paralēli veikta administratīvā apskate kādā nelegālo akcīzes preču tirdzniecības vietā Ogrē.

Agrāk uzsākta kriminālprocesa ietvaros saistībā ar nelegālo akcīzes preču apriti Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Ogres iecirkņa policisti nonāca pa pēdām 1957. gadā dzimušam vīrietim, kurš nodarbojās ar nelegālo akcīzes preču piegādi tirdzniecības vietām.

Trešdien, 13. maijā, Ogres iecirkņa policisti ieradās aizdomās turētā vīrieša dzīvesvietā un viņu aizturēja ar visiem pierādījumiem un “melnās grāmatvedības” dokumentiem.

Visas dienas garumā tika veiktas kratīšanas trīs adresēs, kas piekritīgas aizdomās turētajam. Kratīšanu laikā policisti konstatēja un atsavināja 393 500 cigarešu ar Baltkrievijas un Krievijas akcīzes markām, aptuveni 105 litrus nelegālā spirta un 136 litrus XP-10. Tāpat izņemti 8 755 eiro, kas, visticamāk, iegūti no šo preču realizācijas.

Paralēli minētajām kratīšanām kādā citā administratīvajā lietā trešdien likumsargi veica apskati kādā nelegālā alkohola un cigarešu tirdzniecības vietā Ogrē. Policistu ierašanās brīdī šajā “točkā” glabājās 24 paciņas ar nelegālajām cigaretēm un desmit pudeļu nelegālā alkohola ar kopējo tilpumu aptuveni 7,5 litri. Šīs preces, kas, visticamāk, uzpirktas no jau minētā vīrieša, tika atsavinātas.

Savukārt 1957. gadā dzimušais vīrietis aizturēts kriminālprocesā, kas uzsākts pēc Krimināllikuma 221.1 pirmās daļas – par nelegāli izgatavotu vai viltotu alkoholisko dzērienu vai spirtu saturošu šķidrumu, kuri nav alkoholiskie dzērieni, bet kurus piedāvā kā alkoholiskos dzērienus, realizāciju. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods. Tāpat šis vīrietis šobrīd atzīts par aizdomās turēto pēc Krimināllikuma 221. panta pirmās daļas – par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tā izdarīta ievērojamā apmērā. Tomēr jāpiemin, ka izmeklēšanas gaitā kriminālprocess, visticamāk, tiks pārkvalificēts pēc bargāka panta – Krimināllikuma 221. panta trešās daļas, proti, par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu vai realizāciju, ja tas izdarīts lielā apmērā. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Šobrīd aizdomās turētais atrodas apcietinājumā. Drīzumā tiks lemts jautājums par drošības līdzekļa piemērošanu šai personai.

Atsavinātās preces tiks nodotas Nodrošinājuma valsts aģentūrai un pēc kompetento valsts iestāžu atzinumu saņemšanas tās tiks iznīcinātas.

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka šis nu gan ir viens absolūti stulbs bizness - katrs tavs klients taču ir potenciāls stukačs un tevi pašu ienīst, lai kaut kādi kompensētu savu narkotisko atkarību.
ko tagad
k
Kāpēc valsts izzadzējus nekrata un netupina aiz restēm!Mums taču viena taisnība!!!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas