Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

FOTO: Rīgā kravas vilciena vagonā starp baļķiem atrastas nelegālās cigaretes

Nelegālās akcīzes preces Latvijā nonāk dažādos veidos – ar automašīnām tiek ievestas pāri robežai, ar plostiem pludinātas pa Daugavu un paslēptas vilcienu kravās. Tā pagājušo svētdien Rīgā, stacijā Šķirotava, kravas vilciena vagonā starp baļķiem tika konstatētas cigaretes bez Latvijas Republikas akcīzes markām. Saistībā ar notikušo šobrīd Valsts policijā uzsākts kriminālprocess un tiek skaidrotas ar šo noziegumu saistītās personas.

24. maija rītā, Rīgā, stacijā Šķirotava, kur tiek šķiroti vagoni, dzelzceļa darbinieks, veicot apgaitu, vienā no kravas vilciena vagoniem, starp baļķiem konstatēja cigaretes bez Latvijas Republikas akcīzes markām. Dzelzceļa darbinieks uz notikuma vietu izsauca Valsts policiju.

Notikuma vietā ieradās Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Rīgas Ķengaraga iecirkņa policisti, kuri, veicot notikuma vietas apskati, konstatēja uz izņēma 119 200 tabakas izstrādājumu vienību. Daļa cigarešu bloku bija iekrituši starp baļķiem un tos uzreiz bez speciāla aprīkojuma nebija iespējams izņemt.

Krava tika nogādāta atmuitošanas zonā, kur tika izņemti vēl 19 140 cigarešu bez Latvijas Republikas akcīzes markām. Kopā no diviem vagoniem izņemts 138 340 nelegālo cigarešu. Jāpiemin, ka konstatētās nelegālās cigaretes ir ražotas kravas vilciena maršruta sākumpunktā Baltkrievijā, taču jāatzīmē, ka šim kravas vilcienam bija pieturvietas arī Latvijā.  

Saistībā ar šo nelegālo tabakas izstrādājumu atrašanu, 25. maijā Valsts policijā tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 19. nodaļas – par noziedzīgiem nodarījumiem tautsaimniecībā.

Šobrīd notiek aktīva izmeklēšana ar mērķi noskaidrot personas, kas saistītas ar nelegālo cigarešu uzpirkšanu, glabāšanu un piegādāšanu.

Pēc procesuālo darbību veikšanas atsavinātās cigaretes tiks nodotas Valsts ieņēmumu dienestam, un tiks lemts par to iznīcināšanu.

Top komentāri

ruksis
r
Vai nevar šitos papirosus pārdot krieviem blakus sādžās?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas