Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Glābēji meklē jūrā Engures novadā pazudušu cilvēku

Glābēji meklē jūrā Engures novadā pazudušu cilvēku, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Svētdien plkst.18.59 dienestam tika ziņots, ka Engures novadā jūrā apgāzies peldlīdzeklis ar diviem cilvēkiem. Ierodoties notikuma vietā, glābēji aptuveni 500 metrus no krasta pamanījuši kanoe līdzīgu laivu. 

No Valsts policijas saņemta informācija, ka viens cilvēks bija izpeldējis krastā paša spēkiem pirms VUGD ierašanās un nodots mediķiem. Nekavējoties sākta otra cilvēka meklēšana, piesaistot arī Jūras spēku Krasta apsardzes dienesta kuģi K07 Ausma un Gaisa spēku helikopteri Mi-17.

Līdz ar diennakts tumšā laika iestāšanos plkst.22.51 VUGD darbu notikuma vietā pārtrauca, bet šodien meklēšanas darbi turpināsies.

Dodoties jūrā ar peldlīdzekli, cilvēki nebija uzvilkuši glābšanas vestes. VUGD aicina ievērot piesardzību atpūtā uz ūdens. Papildu drošībai - nodarbojoties ar kādu no ūdens sporta veidiem vai vizinoties ar laivu, kuteri vai kādu citu peldlīdzekli, glābēji aicina izmantot glābšanas vestes.

Jūras spēku pārstāve Līva Veita aģentūrai skaidroja, ka Jūras spēku Krasta apsardzes dienesta Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs informāciju no VUGD par nelaimi Apšuciemā saņēma plkst.19.08. Viņā norādīja, ka gaisa spēku helikopters Mi-17, pārmeklējot rajonu, pārtrauca meklēšanu plkst.22.30, savukārt krasta apsardzes kuģis Ausma turpināja meklēšanas darbus līdz pusnaktij, kad tos nācās pārtraukt slikto laika apstākļu dēļ.

Veita uzsvēra, ka šodien krasta apsardzes kuģis Ausma turpinās veikt cilvēka meklēšanu.

Krasta apsardzes dienests atgādina, ka savlaicīga ziņošana un personīgo glābšanas līdzekļu izmantošana palielina meklēšanas un glābšanas operācijas sekmīga iznākuma iespējamību.

pievienota 6.-8. rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas