Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Iecavas novadā policija uziet nelegālā alkohola ražotni

Ceturtdien, 16.februārī, Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja darbinieki aizturēja 1962., 1965. un 1971.gadā dzimušus vīriešus, kuri Zemgales reģionā nodarbojās ar nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu, uzglabāšanu un pārvadāšanu lielā apmērā.

Uzsāktā kriminālprocesa ietvaros tika veiktas vairākas sankcionētas kratīšanas, kuru laikā vienā no aizturēto personu dzīvesvietām Iecavas novadā tika atklāta un likvidēta vērienīga nelikumīga alkoholisko dzērienu ražotne. Kratīšanas laikā tika izņemtas aptuveni 5 tonnas šķidruma ar alkoholam raksturīgu smaržu, dažādi priekšmeti, kas paredzēti alkoholisko dzērienu izgatavošanai, tajā skaitā - filtri, korķi un etiķetes. Vienam no aizturētajiem vīriešiem tiesa jau ir piemērojusi drošības līdzekli – apcietinājumu, bet diviem vīriešiem piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Viens no aizturētajiem vīriešiem jau iepriekš ir tiesāts par līdzīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanu.

Par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu (ražošanu), glabāšanu vai pārvietošanu, ja tā izdarīta lielā apmērā ir paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Šobrīd policija skaidro vai aizturētie vīrieši nav saistīti arī ar citu noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas