Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Kamēr maina riepu, no automašīnas salona izzog personīgās mantas

Rīgas reģiona pārvaldes policijā septembrī reģistrētas vairākas zādzības no transportlīdzekļiem, kuras tiek pastrādātas, kamēr automašīnas vadītājs maina pārdurto riepu. Zagļi izstrādājuši viltīgu shēmu kā īstenot šāda veida nelikumīgās darbības. Sākumā zaglis novēro pircējus pie bankām, lielveikaliem vai būvmateriālu veikaliem. Novēro vai cilvēks ir viens, vai ir labi situēts.
Rīgas policijas darbinieki aicina autovadītājus uzmanīties no viltīgiem zagļiem, kuri pārdur automašīnas riepu un brīdī, kad vadītājs maina cauro riepu izzog no transportlīdzekļa salona vērtīgākās personīgās mantas. 

Noziedznieki vēlāk pārdur nolūkotā autovadītāja transportlīdzekļa riepu - visbiežāk vadītāja pusē, aizmugurējo riepu. Šādi zagļi rīkojas, lai no ceļa nomales puses nemanāmi varētu veikt zādzību. Tad noziedznieki seko vadītājam un, kad tas ir pamanījis transportlīdzekļa bojājumus un mēģina tos novērst, veic zādzību no salona. 

Viens no šādiem gadījumiem notika šo trešdien, 19.septembrī Pierīgas teritorijā. Kāds kravas automašīnas vadītājs pēc iepirkšanās būvmateriālu veikalā brauca Ādažu virzienā un ceļā pamanīja, ka viņa vadītajam transportlīdzeklim ir bojāta aizmugurējā riepa automašīnas kreisajā pusē. Kamēr vadītājs manīja riepu, no ceļa nomales puses pielavījās zaglis un, atverot durvis pasažieru pusē, izzaga no salona somu ar naudu, bankas kartēm, automašīnas dokumentiem un citām personīgajām mantām. Vairākas šāda veida zādzības notikušas gan Rīgā, gan Pierīgas teritorijā. 

Zagļi rīkojas tik veikli un uzmanīgi, ka nereti autovadītājs sākumā pat nepamana, ka viņam ir pazudušas personīgās mantas. Taču, kad cietušais atklāj šo mantu pazušanu viņš nereti neiedomājas, ka zādzība varētu būt saistīta ar bojāto riepu.

Rīgas reģiona policijas darbinieki aicina autovadītājus būt uzmanīgiem un gadījumos, kad automašīnai ir radušies bojājumi, veicot to novēršanu, neatstāt personīgās mantas bez uzraudzības. Policisti iesaka, pat ja autovadītājs atrodas netālu no transportlīdzekļa aizslēgt automašīnas durvis.   

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas