Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Katoļu baznīca nesteidz nosodīt bērnu sišanā pieķerto priesteri

Romas Katoļu baznīca nesteidz nosodīt priesteri Uldi Cēsnieku, kurš pieķerts vardarbībā pret bērniem un notiesāts uz 20 dienām cietumā, pirmdien, 24.novembrī, vēsta TV3 ziņas. Cēsnieks savas māsas bērnu “audzināšanā” izmantojis vardarbīgas metodes – sitis viņus un licis ar ceļiem tupēt uz zirņiem. Bieži vien tas noticis bez īpaša iemesla, priesterim esot alkohola reibumā, secināts Aizkraukles tiesas spriedumā.

Cēsnieks gan apgalvo, ka ir apmelots un bērniem pāri neesot darījis, bet gan gādājis par viņiem māsas vietā, kurai esot atņemtas bērnu aprūpes tiesības.Kaut spriedums pasludināts, un Cēsniekam cietumā nāksies pavadīt 20 dienas, Romas Katoļu baznīca viņu nesteidz nosodīt. "Varianti [kā sodīt] jau ir, bet tad jāspriež, kādi tie būs. Ja cilvēks ir vienreiz notiesāts un izcietis sodu par nodarīto, tas nenozīmē, ka viņam jāuzliek vāks virsū un jānorok," TV3 ziņām pauda Romas katoļu Jelgavas diecēzes bīskaps Edvards Pavlovskis.20 dienu cietumsods var šķist niecīgs, tomēr krimināltiesību pētniece Ilona Kronberga uzskata, ka īslaicīga brīvības atņemšana atsevišķos gadījumos strādā kā efektīva šoka terapija gan notiesātajam, gan sabiedrībai. "Lai mēs redzam, ka noteikti nav jāizdara kaut kas ārkārtīgi ļauns, lai cilvēka brīvība uz noteiktu laiku varētu būt ierobežota no valsts puses, tādējādi norādot, ka tas, ko cilvēks izdarījis, ir tverams pilnīgi nopietni. Šīs šoka terapijas uz noteiktiem cilvēkiem tiešām strādā," skaidroja Kronberga.Kopumā bērnu pēršana kā audzināšanas metode Latvijā aizvien ir diezgan izplatīta parādība, secina bērnu tiesību aizstāvji. Pērn līdz tiesai nonāca 35 lietas par vardarbību pret bērniem, tomēr tā, visticamāk, ir tikai aisberga redzamā daļa. Jau vēstīts, ka aizvadītajā nedēļā Aizkraukles rajona tiesa piespriedusi īslaicīgu brīvības atņemšanu uz 20 dienām Romas katoļu baznīcas priesterim Uldim Cēsniekam krimināllietā, kurā viņš apsūdzēts par cietsirdīgu un vardarbīgu apiešanos ar mazgadīgajiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pūpols ieņems Melbārdes vietu EP

No Nacionālās apvienības (NA) saraksta Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās startējošais Ansis Pūpols stāsies Daces Melbārdes (JV) vietā Eiropas Parlamentā (EP), viņai noliekot mandātu priekšlaicīgi.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas