Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

KNAB rosina apsūdzēt advokāti un Jelgavas prokurori lietā par neizpaužamu ziņu izpaušanu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) rosinājis Ģenerālprokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret advokāti Ievu Cīruli un Jelgavas prokuratūras prokurori Zinaīdu Egli lietā par neizpaužamu ziņu izpaušanu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

KNAB paziņojumā presei raksta, ka KNAB kriminālprocesu sāka šī gada 7.jūlijā.

Pirmstiesas izmeklēšanā iegūtie pierādījumi liecina, ka individuāli praktizējoša zvērināta advokāte, iespējams, uzkūdīja prokurori iegūt un izpaust ziņas par kādu apsūdzēto personu no Iekšlietu ministrijas Informācijas centra uzturētās sistēmas.

KNAB veiktā krimināllietas izmeklēšana apliecina, ka Jelgavas prokuratūras prokurore ierobežotās pieejamības informāciju gan ieguva, gan arī izpauda krimināllietā iesaistītajai zvērinātajai advokātei.

KNAB jūlijā arī paziņoja, ka kriminālprocess, kurā "iesaistīta prokuratūras amatpersona", bija ierosināts arī par kukuļņemšanas organizēšanu, kukuļņemšanu. Šodien KNAB aģentūrai LETA apstiprināja, ka 3.decembrī kriminālprocess daļā par kukuļošanu pret prokurori izbeigts noziedzīga nodarījuma sastāva trūkuma dēļ.

Jau ziņots, ka šogad septembrī Ģenerālprokuratūra ir izbeigusi kriminālprocesu pret bijušo ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru par neizpaužamu ziņu izpaušanu, taču tiesai ir nodota lieta pret Ģenerālprokuratūras Metodikas nodaļas virsprokurori Elitu Jurkjāni un viņas dzīvesbiedru advokātu Juri Jurkjānu.

Prokuratūra iepriekš informēja, ka 10.jūlijā - vienu dienu pirms sava amata termiņa noslēguma - Kalnmeiers vairākus virsprokurorus informēja, ka pret Jelgavas prokuratūras prokurori Zinaīdu Egli sākts kriminālprocess. Starp virsprokuroriem, kas dzirdēja šo informāciju, bijusi arī Jurkjāne.

Kādu laiku pēc šīs sanāksmes Jurkāne, izmantojot publiski pieejamo informāciju, centusies pārbaudīt, vai notikusi šāda prokurora aizturēšana, taču nekonstatēja, ka šāds fakts būtu publiski zināms. Vēl pēc neilga laika Jurkjāne par šo faktu informējusi savu laulāto, kurš šo informāciju nodeva tālāk savai kolēģei, uzskatīja prokuratūra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas