Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Krimuldā atrasta metadona laboratorija un izņemtas apreibinošas vielas 1,5 miljonu eiro vērtībā

Valsts policija (VP) šovasar Krimuldas novadā atklājusi metadona laboratoriju un izņēmusi apreibinošas vielas 1,5 miljonu eiro vērtībā, savukārt Krievijas likumsargi izņēmuši kravu ar Latvijā ražotu metadonu, informēja VP.

Šogad pavasarī VP Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldē (ONAP) sākts kriminālprocess par apreibinošo vielu nelikumīgi apriti.

ONAP, veicot izmeklēšanas darbības, sadarbībā ar VP pretterorisma vienību Omega un citām VP struktūrvienībām 13.jūlijā Krimuldas novadā pārtraukusi neatļautas metadona laboratorijas darbību. Šī laboratorija bija ierīkota kādā privātmājā. Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka narkotiskās vielas tur ražotas kopš šī gada.

Dažādās Latvijas vietās aizturēti seši organizētās grupas dalībnieki - Latvijas valsts piederīgie. Viņu dzīvesvietās, transportlīdzekļos un piederošajos īpašumos veiktas kratīšanas.

Izmeklēšanas darbību rezultātā izņemts vairāk nekā 21 kilogramu narkotiku, metadonu saturošas vielas, dažādi prekursori narkotiku izgatavošanai, tehniskais aprīkojums, saziņas līdzekļi un citi priekšmeti, kam ir nozīme kriminālprocesā.

Izņemto sintētisko narkotiku mazumtirzniecības vērtība "melnajā tirgū" varētu sasniegt 1,5 miljonus eiro, lēš policija.

Šajā procesā sadarbībā ar Krievijas Iekšlietu ministrijas Galvenās narkotiku apkarošanas pārvaldes darbiniekiem uz autoceļa Maskavas apgabalā tika aizturēta kravas automašīna ar Latvijas valsts numurzīmi un divas personas, no kurām viena bija Latvijas valsts piederīgais.

Krievijā veicot procesuālās darbības, tika izņemti 6,5 kilogrami metadona. Izmeklēšanas laikā apstiprinājies, ka Krimuldas novadā saražotais metadons piegādāts Krievijas tirgum, taču, iespējams, ka laboratorijā saražotā produkcija tirgota arī Latvijā.

Pieciem Latvijā aizdomās turētajiem, kuri dzimuši 1967., 1969., 1970., 1971. un 1976.gadā, piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums. Savukārt 1945.gadā dzimušam vīrietim piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. 

Iesaistīto personu loma izdarītajā noziegumā vēl tiek skaidrota, taču policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka aizturēto vidū ir gan organizators, gan narkotiku izgatavotāji. Viens no aizdomās turētajiem jau iepriekš sodīts par līdzīgu noziedzīgu nodarījumu.

ziņa papildināta ar VP Twitter ierakstu

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas