Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Lielupē izņem 780 metrus garus nelikumīgus zvejas tīklus

Latvijas Makšķernieku asociācijas (LMA) Mobilā grupa pagājušajā naktī veica zivju resursu aizsardzības un uzraudzības kontroles reidu Lielupē, Kalnciema tilta rajonā, no ūdens izņemot 780 metrus garus nelikumīgus zvejas tīklus, atbrīvojot vairāk nekā 80 brekšus un citas zivis, portālu Diena.lv informēja LMA pārstāvis Alvis Birkovs.

Viņš informēja, ka tīkli tika izņemti praktiski tajā pašā vietā, kur reida laikā 17. novembrī, kad LMA Mobilā grupa izņēma 620 metrus garus nelikumīgus zivju tīklus.

LMA, ņemot vērā iepriekšējo gadu pieredzi, izsaka bažas, ka nelikumīga zivju ieguve var palielināties pēc 1.decembra, kad beigsies makšķerēšanas aizliegums lašveidīgo zivju upēs vai to posmos, jo šogad šajās upēs ir ļoti zems ūdens līmenis, kas kopā ar neparasti siltajiem laika apstākļiem, tai skaitā augsto ūdens temperatūru, aizkavēja lašu un taimiņu migrāciju uz upēm, kā arī ievērojami apgrūtināja un paildzināja nārsta periodu, tāpēc daudzās vietās zivis joprojām uzturas nārsta vietu tuvumā. Kaut gan nezināmu iemeslu dēļ šogad no jūras migrējošo lašu un taimiņu skaits ir ievērojami mazāks kā citos gados.

Kopumā tas ļoti negatīvi iespaidoja arī lašu un taimiņu vaislinieku ieguvi. LMA rīcībā ir informācija, ka šogad šo zivju vaislinieku ieguves plāns netiks izpildīts.

Vienlaicīgi reidu laikos tika arī konstatēts, ka daudzās mazajās upēs ir samazinājies nārsta vietu skaits, ko var izskaidrot arī ar to aizaugšanu, ar ko laši, taimiņi un foreles vairs netiek galā. Diemžēl valsts normatīvie akti neparedz zivju resursu saglabāšanas pasākumus, ko atsevišķās vietās veic vides entuziasti, savu iespēju robežās tīrot nārsta vietas un samazinot ūdens objektu aizaugšanu.

Ūdens objektu apsaimniekošana, tai skaitā zivju resursu dzīves vides kvalitātes nodrošināšana, ir viena no pamata problēmām, kas tiks iekļauta "Zivju resursu aizsardzības akcijas "Dzīvais ūdens 2011"" pārskatā, kuru LMA arī šā gada beigās tradicionāli iesniegs Latvijas Republikas Valsts prezidentam, Saeimas priekšsēdētājai, Ministru prezidentam, Saeimā pārstāvēto politisko partiju un politisko organizāciju apvienību frakcijām, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram, zemkopības ministrei, ekonomikas ministram un LMA sadarbības partneriem ārvalstīs. Pirmo reizi pārskats tiks iesniegts arī Valsts kontrolei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas