Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija
Grupējums par zemām cenām piedāvājis iegādāties neeksistējošu lauksaimniecības tehniku, tad no interesentiem izkrāpis avansa maksājumu

Pabeigta izmeklēšana lauksaimnieku apkrāpšanas lietā

Jūnija sākumā Valsts policija pabeigusi izmeklēšanu par noziedznieku grupējumu, kurš pagājušā gadā, izvietojot viltus sludinājumus portālos, piedāvāja iegādāties neeksistējošu lauksaimniecības tehniku, no interesentiem izkrāpjot avansa maksājumus. Kopumā izkrāpti teju 11,5 tūkstoši eiro. 6. jūnijā šī lieta nodota prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai, portālu Diena.lv informēja Valsts policijā.

Pēdējā pusotra gada laikā Valsts policijā vērsušās vairākas personas, kuras, vēloties iegādāties sludinājumu portālā reklamēto lauksaimniecības tehniku, kļuvušas par krāpšanas upuriem. Tādējādi krāpnieki no lauksaimniekiem ieguvuši avansa maksājumu par tehniku, kura patiesībā nemaz neeksistē.

Šogad aprīļa sākumā policija jau informējusi par citu krāpnieku grupu, kas tādā veidā lauksaimniekiem radījusi zaudējumus teju 43 tūkstošu eiro apmērā. Kamēr izmeklēšana šajā lietā turpinās, Valsts policijas Kriminālizmeklēšanas pārvaldes nodaļa, kas specializējas noziegumu pret īpašumu apkarošanā, pabeigusi izmeklēšanu par grupu, kas pēc līdzīgas shēmas pērn izkrāpusi 11 480 eiro.

Noziedznieki, izvietojot sludinājumu portālos fotogrāfijas ar attiecīgo lauksaimniecības tehniku un tās tehnisko aprakstu, to piedāvāja par izdevīgāku cenu, tādējādi pievilinot potenciālos pircējus. Darījuma laikā ar potenciālo pircēju krāpnieki komunikāciju uzturēja līdz brīdim, kad tika saņemta pirmā iemaksa par preci, pēc tam, komunikācija tika pārtraukta. Jāpiebilst, ka avansa maksājumu saņemšanu personas organizēja, izmantojot svešu maksāšanas līdzekli - nelikumīgi iegūtas citu personu banku kartes un kontus.

Kriminālprocesa izmeklēšanas laikā Valsts policija guvusi pierādījumus par 25 apkrāptām personām, tai skaitā gan juridiskām, gan privātpersonām no dažādām Latvijas pilsētām, kā arī vienu Lietuvas uzņēmumu.

Aizdomās par krāpšanu organizētā grupā pagājušā gada augustā tika aizturēti pieci Latvijas valstspiederīgie – 1975., 1976., 1980. un 1987.gadā dzimuši vīrieši un 1996.gadā dzimusi sieviete. Visiem aizdomās turētajiem, izņemot 1987.gadā dzimušo vīrieti, sākotnēji tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums. Jāatzīmē, ka minētās personas par tamlīdzīgiem nodarījumiem iepriekš nav tiesātas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas