Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

papildināta (17:29) - Izbēgušie noziedznieki bija apsūdzēti par zādzībām, slepkavības mēģinājumu un izvarošanām

Trīs noziedznieki pirmdien izbēguši, atspiežot logu un restes, no nupat izremontēta Ogres policijas iecirkņa izolatora, žurnālistiem otrdien pastāstīja Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis. Vēlāk gan izbēgušie notverti.

Ķuzis pastāstīja, ka no izolatora izbēga trīs vīrieši – 1978.gadā dzimis vīrietis bija apsūdzēts par laupīšanu, slepkavības mēģinājumu un izvarošanām. Savukārt 1985. un 1992.gadā dzimušie bija apsūdzēti par zādzībām.

Izbēgušo meklēšanā bija iesaistīti vairāk nekā 100 policistu un dienesta suņi, un pēc 4,5 stundu meklējumiem izbēgušie atrasti mežā Aizkraukles novadā.

Informācija par ārkārtas gadījumu no Ogres policijas saņemta plkst. 22.45, pēc tam ticis izsludināts plāns "Zibens", bloķēti lielākie ceļi. Policisti apzinājuši iespējamās vietas, uz kurieni bēgļi varēja doties, un izmantojuši dienesta suņus pēdu meklēšanā. Tāpat meklēšanā tika iesaistīti autovadītāji, kas sniedza informāciju par iespējamām aizdomīgām personām.

Krietni pēc pusnakts policistu rīcībā nonāca informācija par trim aizdomīgiem vīriešiem Aizkraukles novadā. Policisti aplenkuši meža masīvu un pēc plkst. 2 bēgļus aizturējuši. Viņi bija paslēpušies mežā.

Izbēgušie tikuši brīvībā, atspiežot logu un restes, un bēguši, izmantojot nejaušus autobraucējus. Ķuzis pieļāva, ka režģi nav bijuši pienācīgi iemūrēti, taču to noskaidros pārbaudē.

Pirms remonta Ogres policijas iecirkņa izolatorā logu vietā bija stikla bloki, taču, tā kā tie neatbilda Eiropas Savienības prasībām, tos nomainīja ar logiem un restēm.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (Zatlera Reformu partija) žurnālistiem norādīja, ka apstākļi, kādos atrodas izolatori, ir ļoti bēdīgi. Padomju laikā būvētās celtnes neatbilst Eiropas Savienības drošības prasībām. Tādēļ ministrs uzdos apzināt visu Latvijas izolatoru stāvokli un kādi līdzekļi nepieciešami, lai šādas situācijas vairs neatkārtotos. Ministrs arī uzslavēja policistu darbu.

Policijā sākta dienesta pārbaude par faktiskajiem apstākļiem, kā izbēgušie varēja atspiest logu un vai policijas darbinieki pildīja savus dienesta pienākumus.

Izolatorā atradās vēl viena persona, taču tā nav izbēgusi.

(papildināta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas