Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

papildināts (11:38) - Virši-A benzīntankā traktors uzbraucis cisternai

Engures novadā Virši-A degvielas uzpildes stacijā (DUS) avarējis traktors, kā rezultātā notikusi šķidruma noplūde, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Izsaukums uz DUS Engures novada Smārdes pagastā saņemts plkst.18.02. Traktors saslīdējis, uztriecoties cisternai. Pēc sadursmes noplūdusi viela 100-150 litru apmērā, kas tikusi savākta, informēja glābēji.

Negadījums noticis Virši-A DUS, biznesa portālam Nozare.lv apstiprināja uzpildes stacijas vadītāja Žanna Ždana. Sīkākus komentārus viņa atteicās sniegt.

Savukārt Virši-A valdes priekšsēdētājs Jānis Riekstiņš Nozare.lv pastāstīja, ka traktors aizķēris smagajai tehnikai paredzēto AdBlue cisternu.

"Brauca uzpildīties, bija apstājies, iegājis uzpildes stacijā pēc cigaretēm, braucot prom, aizdomājies, aizķēris cisternu," ar savā rīcībā esošajiem notikušā apstākļiem dalījās Riekstiņš.

Uzņēmējs paskaidroja, ka videi kaitējums nav nodarīts, jo noplūdušais šķidrums, kas uzreiz savākts, nav nedz nafta, nedz ķīmija, tā nav toksiska viela un netiek klasificēta kā bīstama. "Runa ir par jaunās paaudzes transportu, par Eiropas prasībām, un AdBlue šķīdums padara nekaitīgākas izplūdes gāzes," teica Riekstiņš.

Kā liecina informācija degvielas tirgotāja Neste Oil mājaslapā, AdBlue ir karamīdu šķīdums, kas tiek izgatavots no tehniski tīra karbamīda un demineralizēta ūdens. AdBlue tiek lietots jaunākās paaudzes kravas un vieglajās pasažieru automašīnās, kas aprīkotas ar īpašām AdBlue tvertnēm.

Riekstiņš atklāja, ka DUS bija apdrošināta apdrošināšanas sabiedrībā BTA Insurance Company. "Par nodarītajiem zaudējumiem pagaidām ir pāragri spriest," sacīja Virši-A valdes priekšsēdētājs.

Jau ziņots, ka pašmāju degvielas tirgotājam Virši-A patlaban Latvijā ir 46 Virši-A DUS, taču 2014.gada attīstības plānos ietilpst jaunu DUS atvēršana gan reģionos, gan Pierīgā.

(Saskaņā ar jaunāko informāciju papildināts virsraksts un viss teksts.) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas