Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

papildināts (12:51) - Traģisks kautiņš Jēkabpilī: Pēc dūru izvicināšanas mirst jauns vīrietis

Naktī uz svētdienu traģiski noslēdzies kāds kautiņš Jēkabpilī, kur viens no dūru vicinātājiem - 29 gadus vecs vīrietis - palicis nekustīgi guļam uz zemes.

Valsts policijā portālu Diena.lv informēja, ka  Vecpilsētas laukumā kautiņš izcēlies ap plkst.2 naktī starp diviem nepazīstamiem vīriešiem. Rezultātā kāds 29 gadus vecs vīrietis no gūtajām traumām notikuma vietā mira. 

Pēc notikušā Valsts policijas Jēkabpils Kriminālpolicijas darbinieki nekavējoties sāka operatīvos meklēšanas pasākumus, lai noskaidrotu un aizturētu aizdomās turēto. Faktiski pirmo pāris stundu laikā iespējamā vainīgā persona tika atrasta un aizturēta. Aizdomās turētais ir kāds 24 gadus vecs Jēkabpils iedzīvotājs, kurš agrāk policijas redzeslokā nav nonācis. 

Pēc sākotnējās informācijas, cietušais ar aizturēto agrāk savstarpēji nav bijuši pazīstami. Šajā naktī abi apmeklējuši Jēkabpils pilsētas svētku pasākumu, kur Vecpilsētas laukumā notika dejas. Vīrieši bija lietojuši alkoholiskos dzērienus un dejošanas laikā abu starpā izcēlies konflikts, kas vēlāk pāraudzis kautiņā. Pēc dūru izvicināšanas un grūstīšanās viens no konfliktā iesaistītajiem vīriešiem palika guļot zemē. Vecpilsētas laukumā esošā ātrās medicīniskās palīdzības brigāde cietušajam centās sniegt palīdzību, taču izglābt vīrieši dzīvību neizdevās.

Par miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam aizturētais savu vainu atzīst, un šobrīd vīrietis atrodas īslaicīgās aizturēšanas izolatorā.

Par šo gadījumu policijā sākts kriminālprocess par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kā rezultātā iestājusies cietušā nāve. Par šādu noziedzīgu nodarījumu paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Reaģējot uz Valsts policijas sniegto informāciju, Jēkabpils pilsētas pašvaldībā šodien tika sasaukta pašvaldības vadības un Valsts policijas pārstāvju sanāksme, kurā uzklausīti policijas pārstāvji un pasākuma organizatori.

Saskaņā ar organizatoru sniegto informāciju Jēkabpils pilsētas svētku pasākumus kopumā apmeklēja liels skaits pilsētas iedzīvotāju un viesu. Svētku norises gaitā citi starpgadījumi nav konstatēti.

Pēc detalizētākas informācijas saņemšanas no atbildīgajiem dienestiem, pašvaldība sīkāk vērtēs pilsētas svētku organizāciju un ar minēto incidentu saistītos apstākļus.

Jēkabpils pilsētas pašvaldība izsaka visdziļāko līdzjūtību cietušā tuviniekiem.

Pievienotas pēdējās četras rindkopas. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas