Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Par auto spridzināšanu Rēzeknē aiztur trīs ar noziedzīgo pasauli saistītus vīriešus

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja amatpersonas sadarbībā ar Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes likumsargiem un pretterorisma vienību OMEGA šī gada 5. maijā aizturēja trīs aizdomās turētās personas par 20. aprīlī notikušo transportlīdzekļa spridzināšanu Rēzeknē. Ceturtdien tiesa lems par drošības līdzekļu piemērošanu aizdomās turamajām personām, vēsta likumsargi.

Jau ziņots, ka šī gada 20. aprīlī ap pulksten 5 no rīta Valsts policija saņēma informāciju, ka Rēzeknē, Atbrīvošanas alejas māju pagalmā, ir, iespējams, noticis sprādziens. Nekavējoties reaģējot uz saņemto informāciju, uz notikuma vietu izbrauca vairākas policijas ekipāžas. Ierodoties adresē, tika konstatēts, ka ir noticis sprādziens, kura rezultātā ir bojāti pieci transportlīdzekļi, kā arī ar šķembām bojātas dzīvojamās mājas ieejas durvis. Par šo gadījumu tika uzsākts kriminālprocess un skaidroti notikušā apstākļi.

Izmeklēšanas laikā likumsargi noskaidroja, ka noziedzīgs nodarījums tika paveikts izmantojot kaujas granātu, kura tika pamesta zem automašīnas. Tāpat izmeklēšanā noskaidrots, ka sprādzienā bojātas vēl divas automašīnas – tātad kopumā bojāti septiņi transportlīdzekļi.

5. maijā, veicot operatīvās izmeklēšanas darbības, Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja amatpersonas sadarbībā ar kolēģiem no Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes un pretterorisma vienības OMEGA aizturēja iespējamos vainīgos – 1999., 1984., 1979. gadā dzimušus vīriešus, kuri jau iepriekš bija nonākuši policijas redzes lokā. Viena no personām iepriekš tiesāta arī par tīšu mantas bojāšanu. Jāmin, ka visi trīs vīrieši ir saistīti ar organizēto noziedzību.

Tāpat personu dzīvesvietās tika veikta vairākas kratīšanas, kuru rezultātā likumsargi atrada šaujamieroci – mašīnpistoli ar klusinātāju un munīciju. Pie vīriešiem tika atrastas arī, iespējams, narkotiskās vielas. Lai noteiktu vielu precīzu sastāvu un daudzumu, tās nosūtītas ekspertīzes veikšanai.

Par šādu noziedzīgu nodarījumu draud kriminālatbildība pēc Krimināllikuma 185. panta otrās daļas – par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu vai citādā vispārbīstamā veidā vai ja tā izdarīta lielā apmērā, vai ja tās rezultātā vainīgā neuzmanības dēļ iestājusies cilvēka nāve vai izraisītas citas smagas sekas. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas