Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Par iespējamiem pārkāpumiem Bruknas muižā sākti vēl četri administratīvā pārkāpuma procesi

Par iespējamiem likumpārkāpumiem Bruknas muižā, kur saimnieko biedrība Kalna svētību kopiena, sākti vēl četri administratīvā pārkāpuma procesi, aģentūru LETA informēja Valsts policijā (VP).

Viens no administratīvā pārkāpuma procesiem sākts par fizisko un emocionālo vardarbību pret vairākiem bērniem, viens - par emocionālo vardarbību pret vairākiem bērniem un divi par biedrības Kalna svētību kopiena un nodibinājuma Saknes un spārni informācijas nesniegšanu, neatbildot uz VP nosūtītajiem pieprasījumiem.

Vienlaikus, pamatojoties uz 7.decembrī no Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas (VBTAI) saņemto informāciju par iespējamajiem tiesību normu pārkāpumiem saistībā ar pakalpojuma sniegšanu vienam bērnam un noslēgto līgumu, sākta vēl viena resoriskā pārbaude par iespējamajiem biedrības Kalna svētību kopiena tiesību normu pārkāpumiem Bruknas muižā.

Savukārt par iepriekš sākto administratīvā pārkāpuma procesu saistībā ar iespējamo vardarbību pret nepilngadīgu personu VP ir pieņemts lēmums lietu nosūtīt izskatīšanai Bauskas novada domes Administratīvajai komisijai.

Jau ziņots, ka biedrībā "Kalna svētību kopiena" VBTAI kopā ar Tiesībsarga biroja pārstāvi konstatēja, ka bērni tikuši nodarbināti lauku darbos no desmit līdz 12 stundām dienā bez iespējas saņemt medicīnisko palīdzību un, pārkāpumu gadījumā tiekot sodīti ar pārtikas devu ierobežošanu.

Pirmā pārbaude Bruknā notika 5.augustā, kad runāts ar bērniem un konstatēti pirmie iespējamie bērnu tiesību pārkāpumi. Pēc laika veikta atkārtota nepieteikta pārbaude, kas nav devusi pārliecību, ka pārkāpumi būtu novērsti.

Pats kopienas vadītājs, priesteris Andrejs Mediņš noliedzis lielāko daļu pārkāpumu. Pēc viņa paustā, kāds tētis esot izdomājis konstatētos pārkāpumus, lai atriebtos par to, ka no Bruknas tika "izmests" viņa bērns, tāpēc šis incidents ir sācies.

Prāvests norādīja, ka Bruknas muižā dzīvojošajiem jāievēro ļoti stingri noteikumi un liela disciplīna, tomēr, ja viņus tas neapmierina, viņi jebkurā brīdī drīkst kopienu pamest. Tāpat viņš norādīja, ka šī esot pirmā sūdzība par Kalna svētību kopienu.

Viņš apgalvoja, ka neredz iemeslu sevi attaisnot, jo apsūdzības neesot nedz izmeklētas, nedz noskaidrotas, bet viņš sabiedrības acīs jau esot "baigā cūka", un to viņš pieņemot ar "lielu mīlestību".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas