Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Par senioru aplaupīšanu Siguldā aizturētas trīs personas

Valsts policija par senioru aplaupīšanu Siguldā aizturējusi trīs personas, aģentūru LETA informēja policija.

Pagājušā gada 30.decembrī kāds vīrietis iekļuva pensionāru pāra dzīvoklī Siguldā un, pielietojot fizisku spēku pret pensionāri, no viņas somiņas izņēma dokumentus, jubilejas monētas, kā arī no dzīvokļa nolaupīja skaidru naudu 3000 eiro apmērā, pēc kā dzīvokli pameta.

Policijai ierodoties notikuma vietā, tika noskaidrots, ka cietušie noziedzniekam bija atvēruši durvis. Lai slēptu savu identitāti, ļaundaris seju bija aizsedzis ar masku.

Pierīgas Ziemeļu iecirkņa policisti nekavējoties sāka notikušā izmeklēšanu. Izmeklēšanas laikā sākotnēji noskaidrota viena iespējamā vainīgā persona - 1987.gadā dzimis vīrietis.

Policija, apsekojot iespējamā vainīgā dzīvesvietu, viņu aizturēja un personas dzīvesvietā konstatēta daļa no nolaupītajām mantām.

Aizdomās turētajam vīrietim bijis arī līdzdalībnieks - 1973.gadā dzimis vīrietis, kuru policijas amatpersonas 31.decembrī aizturēja.

Līdzdalībnieks iepriekš bija apciemojis cietušo pensionāru pāri un regulāri izpalīdzējis ar mājas darbiem, kuru laikā dzīvoklī pamanījis naudu. Šo informāciju viņš nodevis tālāk, izstāstot paziņam arī papildu informāciju par pensionāru pāri un dzīvojamās ēkas drošības sistēmu.

Abi aizdomās turētie vīrieši jau iepriekš ir nonākuši policijas redzeslokā par mantiskiem noziegumiem.

Izmeklēšanas gaitā arī noskaidrots, ka uz laupīšanu personīgu finansiālu problēmu un parādu dēļ abus vīriešus, iespējams, uzkūdījusi kopīga paziņa - 1975.gadā dzimusi sieviete, kura iepriekš nav sodīta.

Procesuālo darbību laikā abu vīriešu dzīvesvietās tika izņemta pensionāru dzīvoklī nolaupītā nauda 1500 eiro apmērā un divas jubilejas monētas.

Abiem aizdomās turētajiem vīriešiem tika piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, bet sievietei - ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas