Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Pēc pieskaršanās bojātam ūdenssūknim bojā gājis seniors

Pagājušajā nedēļā Latvijā reģistrēta letāla elektrotrauma, kad, pieskaroties bojātam ūdenssūknim un saņemot elektriskās strāvas triecienu, bojā gājis 85 gadus vecs vīrietis, aģentūru LETA informēja AS Sadales tīkls pārstāvji.

Uzņēmumā skaidro, ka letālā elektrotrauma aizvadītajā nedēļā, iespējams, notikusi, kungam veicot elektriskā ūdenssūkņa remontu.

"Ja atturēsimies pašrocīgi remontēt bojātas ierīces vai vismaz uz remontdarbu veikšanas laiku atslēgsim spriegumu, šādu traģisku negadījumu būs daudz mazāk. Aicinu līdzcilvēkus mācīties no šiem negadījumiem un rūpēties gan par savu, gan līdzcilvēku drošību," skaidro "Sadales tīkla" Mācību centra elektrodrošības eksperts Artūrs Šmats.

Šogad Latvijā iedzīvotāju īpašumos reģistrētas kopumā 19 elektrotraumas, kuru vidū divas bijušas letālas - minētā 85 gadus vecā vīrieša gadījums, otra nāve reģistrēta jūnijā, vīrietim saskaroties ar bojātiem, neizolētiem vadiem.

Šmats atzīmē, ka Latvijā kopumā novērojama elektrotraumu skaita sarukšanas tendence, tomēr tās arvien atgadās, un diemžēl neizpaliek arī letāli gadījumi. Elektrotraumu cēloņi paliek nemainīgi - vieglprātība, neuzmanība un pārdrošība. "Ikreiz, kad bojātu elektroierīci pieslēdzam rozetei cerībā, ka nekas slikts nenotiks, patiesībā tiek izaicināts liktenis," akcentē Šmats.

"Turklāt tad, kad elektrotraumas notiek saskarsmē ar ūdeni vai lietojot ūdens apgādes vai apsildes ierīces, cilvēks tiek pakļauts īpaši lielam veselības vai pat dzīvības apdraudējuma riskam, jo ūdens teicami vada elektrisko strāvu un attiecīgi pastiprina tās ietekmi," pauž Šmats.

No 19 šogad reģistrētajām elektrotraumām piecos gadījumos cietuši bērni. "Sadales tīkls" vasarā īpaši aicina pieskatīt un par elektrodrošību atgādināt arī bērniem un jauniešiem, kuri no mācībām brīvajā laikā var biežāk uzturēties bez pieaugušo uzraudzības.

"Sadales tīkls" ir valstij piederošajā "Latvenergo" koncernā ietilpstošs elektrotīkla uzturētājs un attīstītājs Latvijā. Kompānija nodrošina sadales elektrotīklu ekspluatāciju, atjaunošanu un plānveida attīstību, elektroenerģijas izlietošanas uzraudzību, zudumu samazināšanas pasākumus un elektroenerģijas uzskaiti, kā arī veic jaunu pieslēgumu izveidi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas