Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pie iepriekš nesodīta vīrieša atrod tonnu nelegālās dziras

Šī gada 27. aprīlī Kokneses novadā Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes (ZRP) Aizkraukles iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbinieki kriminālprocesa ietvaros veica sankcionētu kratīšanu, kuras laikā izņēma 1005 litrus etilspirtu saturošu šķidrumu, kā arī īpašumā tika atrastas alkohola ražošanai paredzētas ierīces.

Ceturtdien, 2. jūlijā, kriminālprocess tika nodots Aizkraukles rajona prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Veicot operatīvo meklēšanas pasākumu kopumu, VP ZRP Aizkraukles iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas darbinieki šī gada 27. aprīlī Kokneses novadā iepriekš nesodīta vīrieša īpašumā atrada un izņēma 1005 litrus nelegālā alkohola un alkohola ražošanai paredzētas ierīces.

Iegūstot pietiekošu pierādījumu kopumu un veicot visas nepieciešamās kriminālprocesa izmeklēšanas darbības, šī gada 2. jūlijā tika pieņemts lēmums par kriminālprocesa nodošanu Aizkraukles rajona prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pēc Krimināllikuma 221.2 panta trešās daļas par nelikumīgu alkoholisko dzērienu izgatavošanu (ražošanu) un glabāšanu lielā apmērā.

Par šādu noziegumu aizdomās turētajam vīrietim var draudēt brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana,  vai piespiedu darbs vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Lai mazinātu nelegālā alkohola izplatību, likumsargi aicina iedzīvotājus informēt policiju par nelegālā alkohola tirdzniecības vietām, tās norādot uz īpaši izstrādātas interaktīvas kartes -  www.ic.iem.gov.lv/gis2/ - vai arī ziņot par nelegālo akcizēto preču pārvietošanu, tirdzniecību vai uzglabāšanu, zvanot pa tālruni 110, vai vērsties ar iesniegumu policijas struktūrvienībā, dodoties uz tuvāko policijas iecirkni vai nosūtot iesniegumu pa pastu.    

Top komentāri

reptilis
r
Smieklīgs nosaukums - pie iepriekš nesodīta:))...visi noziedznieki ir - kādreiz nesodīti:))...maziņi bērniņi visi ir jauki...tāpēc jau politiķi tā mīl fotogrāfēties ar bērniem...
RecidīvistsŽora
R
Tāpēc jau arī atrada, ka "iepriekš nesodīts"!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas