Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Privātmājā noslepkavots advokāts un bijušais tiesnesis Uldis Bērziņš

Mārupē privātmājā sestdien nogalināts advokāts un bijušais tiesnesis Uldis Bērziņš, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Policija patlaban neizskata versiju, ka advokāts un bijušais tiesnesis Uldis Bērziņš nogalināts savas profesionālās darbības dēļ, šodien žurnālistiem pastāstīja Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Grišins.

Viņš apstiprināja, ka sestdien vakarā Mārupē notikušā nozieguma rezultātā bojā gājis Bērziņš, kurš ticis sašauts, ierodoties mājās un sastopot laupītājus. Bērziņš ar šautām brūcēm nogādāts slimnīcā, taču tur miris.

Policijai zināms, ka vismaz divi noziedznieki bija ielauzušies privātmājā, sasējuši 1940.gadā dzimušo mājas saimnieci un sākuši aplaupīt māju. Kad mājās ieradies Bērziņš ar sievu, noziedznieki, izvairoties no sagūstīšanas, bēguši prom un no šaujamieroča raidījuši vairākus šāvienus Bērziņa virzienā.

Laupītājiem no notikuma vietas izdevies aizbēgt, un patlaban norit aktīva noziedznieku meklēšana, uzsvēra Grišins, piebilstot, ka kriminālpolicija strādā intensīvā režīmā. Laupītāji bijuši maskās. Policija patlaban neatklāj, kādas mantas laupītāji aiznesuši sev līdzi.

"Ir pavedieni, mēs strādājam," norādīja Grišins. Kriminālprocess ierosināts pēc Krimināllikuma 117.panta, proti, saistībā ar slepkavību pastiprinošos apstākļos. Lietu izmeklē Valsts policijas Rīgas reģiona pārvalde nodaļa, kas specializējas slepkavību izmeklēšanā. Grišins skaidroja, ka sods par šādu noziegumu var būt arī mūža ieslodzījums.

Noziegumā izmantotais ierocis notikuma vietā nav atrasts. Ieroča veids tiks skaidrots ekspertīzē, pauda Grišins.

Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks solīja, ka policija pielikšot visus spēkus, lai šo noziegumu ātri un efektīvi atklātu un pie atbildības sauktu vainīgās personas. Grišins gan nekomentēja vai policija noziedznieku meklēšanā lūgusi palīdzību Igaunijas un Lietuvas kolēģiem. "Mēs strādājam visās jomās. Mums ir pietiekami daudz instrumentu gan nacionālajā, gan starptautiskajā sadarbībā," uzsvēra policijas pārstāvis. Patlaban gan tiek uzskatīts, ka noziedznieki bijuši Latvijas iedzīvotāji.

Grišins uzsvēra, ka šis "nenoliedzami ir ārkārtējs gadījums", piebilstot, ka šis ir šogad pirmais bruņotas laupīšanas gadījums Latvijā. Latvijā gan kopumā laupīšanu skaits samazinās. "Tie ir reti gadījumi, kad bruņotas laupīšanas laikā privātmāju saimnieki tiek sasieti," uzsvēra Grišins.

Policija arī skaidros vai laupītāji nav pastrādājuši vēl kādu noziegumu. Pirms aptuveni divām nedēļā Jelgavas pusē ir reģistrēta ielaušanās privātmājā, kur miesas bojājumi nodarīti sirmgalvei un viņa aplaupīta. Šajā gadījumā noziedznieki tika aizturēti.

Ņemot vērā, ka Rīgas reģionā notiek arī mantiski noziegumi - privātmāju apzagšanas un automašīnu zādzības, Grišins aicināja privātmāju iedzīvotājus par aizdomīgām personām vai automašīnām nekavējoties zvanīt policijai.

Pēdējais gadījums Latvijā, kad nogalināts advokāts, notika pērn maijā. Toreiz, 2018.gada 30.maija rītā, tika nošauts advokāts un maksātnespējas administrators Mārtiņš Bunkus, kad viņš ar automašīnu brauca garām Rīgas Meža kapiem. Īsi pēc slepkavības netālu no notikuma vietas tika atrasta sadedzināta ar viltotiem valsts numuriem aprīkota automašīna, kura, visticamāk, bija saistīta ar slepkavību.

papildināta visa ziņa

 

Top komentāri

Itamars Toledano
IEGAUMĒJIET, par Bunkus ne čiku, ne grabu, bet policija tikai LIELĀS, un gadu desmitiem ĶER kontrabandistus Centrāltirgū. Rodas pārliecība, ka TIEŠI policija organizēto noziedzību ORGANIZĒ un PIESEDZ. Neba, tā tikai Krievijā un Itālijā notiek!
Андрей
А
Interesanti, cik daudz zagļu iet apzagt māju un līdzi ņem ieročus? Tas, ja viņus pieķer, lai vairāk gadus dabūtu? Acīm redzams, ka Bērziņam tika pasniegta alga. Pēc Bunkusa algasdienas pārējiem vēl nepieleca, ka spēlītes beigušās.
Vecsčekists
V
Mūsu aģentam, kurš strādāja par advokātu, kādi nezināmi bandīti reiz nejauši nozaga automašīnu. Kad pārējie bandīti šo uzzināja, izcēlās liels troksnis, mašīnu gribēja atrast, bet nevarēja. Tad šie visi sametās kopā un advokātam nopirka jaunu mašīnu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas