Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Riebiņu novadā no āliņģa izcelts miris makšķernieks

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) otrdien vēsta, ka pirmdien Riebiņu novadā no āliņģa izcelts miris makšķernieks.

Vakar tika saņemts izsaukums Riebiņu novadā, kur saskaņā ar sākotnējo informāciju, cilvēks bija devies makšķerēt un ielūzis ledū. Apgrūtinātās piekļuves dēļ ugunsdzēsēji glābēji ar glābšanas ekipējumu kājām mēroja 1,5 kilometrus līdz ūdenstilpes krastam. No āliņģa 150 metrus attāluma no aizsalušās ūdenstilpes krasta tika izcelts viens cilvēks, kuram Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķi konstatēja nāvi.

VUGD atgādina, ņemot vērā mainīgos laikapstākļus, šobrīd uz ūdenstilpes esošā ledus kārta var būt mānīga. VUGD aicina iedzīvotājus ikdienā neaizmirst par drošību un nedoties uz ledus, kā arī pieskatīt bērnus un mājdzīvniekus, lai viņiem nerastos vēlme pārbaudīt ledus biezumu un izturību! Ja tomēr makšķernieku vēlme atrasties uz ledus ir nepārvarama, tad jānodrošinās ar speciāliem irbuļiem, ar kuru palīdzību var ieķerties ledū un tādējādi izvilkt sevi ārā.

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 4. janvāra plkst. 06.30 līdz 5. janvāra plkst. 06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 42 izsaukumus – 15 uz ugunsgrēku dzēšanu, 21 uz glābšanas darbiem, bet seši izsaukumi bija maldinājumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas