Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Rosina apsūdzēt vīrieti par bērnu seksuālu izmantošanu 41 noziedzīgā nodarījumā

Valsts policija (VP) kādu vīrieti rosina apsūdzēt par bērnu seksuālu izmatošanu 41 noziedzīgā nodarījumā pēc Krimināllikuma pieciem pantiem, aģentūru LETA informēja VP Vidzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Ilze Bukša.

Šomēnes VP Vidzemes reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja Sevišķi smagu un sērijveida noziegumu apkarošanas nodaļa nodeva prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai kriminālprocesu par noziedzīgiem nodarījumiem pret tikumību un dzimumneaizskaramību. Izmeklēšanas laikā iegūtā informācija liecina, ka kriminālprocesā 1991.gadā dzimis vīrietis atzīts par aizdomās turēto 41 noziedzīgā nodarījumā.

Izmeklēšanā noskaidrots, ka vīrietis veicis noziedzīgu nodarījumu 16 epizodēs, kur cietušās personas ir vecumā no 7-16 gadiem. Aizdomās turētais komunikāciju ar nepilngadīgajām personām sāka ar viedierīču palīdzību, sarakstoties saziņu vietnēs. Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 161.panta, 162.1 panta 1.daļas, 162.1 panta 2.daļas, 166.panta 2.daļas, 166.panta 3.daļas, 166.panta 4.daļas, 159.panta 3.daļas, kā arī 160.panta 4.daļas. Aizdomās turētajai personai visu pirmstiesas izmeklēšanas laiku, kopš 2021.gada, kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

VP aicina vecākus rūpīgi sekot līdzi savu atvašu aktivitātēm virtuālajā telpā, kā arī informēt bērnus par iespējamiem riskiem interneta vidē, nepaļaujoties uz to, ka bērns informāciju iegūs pašmācības ceļā.

Policija aicina runāt par privātumu internetā, personīgo attēlu publicēšanu gan sociālajos tīklos, gan saziņas vietnēs, kibermobingu un citām riskantām un nepatīkamām situācijām, kas var rasties tiešsaistē un radīt neatgriezeniskas sekas bērna dzīvē. Policija iesaka skaidrot bērniem, cik bīstama var būt komunikācijas veidošana ar nepazīstamām personām

Informācija par bērnu drošību internetā atrodama vietnē "www.manadrosiba.lv".

VP atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas