Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Sāk kriminālprocesu par kukuļa došanu izmeklēšanas iestādes amatpersonai

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) 19.aprīlī sācis kriminālprocesu pret trim personām saistībā ar kukuļa došanu valsts amatpersonai kādā izmeklēšanas iestādē, portālu Diena.lv informēja KNAB pārstāvis Andris Vitenburgs.

Pirmstiesas izmeklēšanā iegūtā informācija liecina, ka komercuzņēmuma īpašnieks starpniekiem nodevis kukuli vairāku tūkstošu latu apmērā [tālākai] nodošanai izmeklēšanas iestādes amatpersonai, lai šīs iestādes lietvedībā esošajā krimināllietā tiktu pieņemts viņam labvēlīgs kriminālprocesuāls lēmums.

Vienlaikus izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka komercuzņēmuma īpašnieks ir pieņemts darbā kā Valsts policijas reģionālās pārvaldes darbinieks, kurš faktiski nav veicis amata pienākumus, bet ir saņēmis atalgojumu laika posmā no 2010.gada marta līdz 2012.gada aprīlim. Izmeklēšanā konstatēts, ka Valsts policijas reģionālās pārvaldes personāla vadības nodaļas priekšnieks, izmantojot savu dienesta stāvokli, iespējams, nodrošinājis personai amatu Valsts policijā un atbalstījis viņu naudas līdzekļu izkrāpšanā.

Kriminālprocesā iegūtie pierādījumi ir pietiekami, lai KNAB izmeklētājs atzītu uzņēmuma īpašnieku (vienlaikus Valsts policijas darbinieku) par aizdomās turēto kukuļdošanā un krāpšanā, divas privātpersonas – kukuļošanas starpniecībā, Valsts policijas reģionālās pārvaldes personāla vadības priekšnieku – dienesta stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā un krāpšanas atbalstīšanā.

Aizdomās turētajām personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tai skaitā valsts amatpersonas ir atstādinātas no pienākumu pildīšanas. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas