Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Siguldas apkārtnē vairākos viesu namos konstatē neatļautas pulcēšanās

Siguldas apkārtnē vairākos viesu namos policija konstatējusi neatļautas pulcēšanās, aģentūru LETA informēja Valsts policija.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Valsts policija veica vairākas preventīvas pārbaudes viesu namos un pirtīs Siguldas apkārtnē. Kopumā pārbaudot 15 viesu namus un pirtis, tika konstatēti vairāki pārkāpumi un sākts 21 administratīvo pārkāpumu process.

Tāpat aizvadītajā sestdienā, reaģējot uz saņemto informāciju, Valsts policijas Siguldas iecirkņa policisti pārbaudīja kādu viesu namu Sējas novadā. Tur tika konstatēta pulcēšanās no trīs dažādām mājsaimniecībām.

Arī Krimuldas novadā kādā pirtī atpūtas nolūkos viesojās sievietes no četrām dažādām mājsaimniecībām, tādējādi neievērojot ierobežojumu, kas attiecas uz pulcēšanos. Savukārt vēl citā gadījumā policija kādā viesu namā sastaptas trīs personas, kuras gatavojās ballītei un gaidīja vēl citu viesu ierašanos.

Visos gadījumos sākti administratīvā pārkāpuma procesi par ārkārtējās situācijas noteikto ierobežojumu neievērošanu.

Šajos gadījumos iedzīvotāji pret policijas pārbaudēm attiecās saprotoši un paši atzina, ka pārkāpuši noteikumus. Par ārkārtējās situācijas vai izņēmuma stāvokļa laikā noteikto ierobežojumu vai aizliegumu pārkāpšanu var piemērot naudas sodu fiziskajai personai no desmit līdz 2000 eiro, bet juridiskajai personai - no 140 līdz 5000 eiro.

Valsts policija aicina iedzīvotājus būt atbildīgiem - nepulcēties, lietot sejas un mutes aizsegus, kā arī bez vajadzības neapmeklēt publiskas vietas.

Jau ziņots, ka Siguldas puses viesu namos jau iepriekš pieļauti epidemioloģiskās drošības prasību pārkāpumi.

LTV vēstīja, ka Vecgada vakarā kādā viesu namā Siguldas tuvumā laikā, kad valstī sākās komandantstunda, noticis nelegāls pasākums un ka vairākām personām noformēti administratīvie protokoli, tostarp organizatoram ticis 2000 eiro sods, bet vēl 11 dalībniekiem - 500 eiro.

Neilgi pēc tam arī atklājās, ka pasākums noticis viesu namā "Brūveri", bet organizētājs bijis reliģiskās draudzes "Kristus pasaulei" līderis Mārcis Jencītis, bet viesi bija draudzes locekļi. Pasākumā piedalījās arī prokurors Renārs Sladzevskis un Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas tiesnese Ieva Sladzevska.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas