Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Tiesai nodota lieta pret vīrieti par skatuves mākslinieku apzagšanu LNOB ģērbtuvēs

Janvāra beigās Rīgas pilsētas Centra rajona prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu pret agrāk tiesātu vīrieti par skatuves mākslinieku apzagšanu Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) ģērbtuvēs.

Kā aģentūru LETA informēja prokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina, saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai pērn 8.septembrī apsūdzētā persona iekļuva ģērbtuvēs, kamēr operas mākslinieki uzstājās, un no neaizslēgtas ģērbtuves nozaga viņiem piederošas mantas. Zaglis uzskatīja, ka viņa darbības neviens nenovēro.

Noziedznieks astoņām cietušajām personām nodarīja materiālus zaudējumus, kuru kopējā vērtība sasniedz 3706 eiro.

Lieta izskatīšanai nodota Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesai.

Prokuratūrā piebilda, ka vīrietim kādā citā kriminālprocesā ar 18.janvāra Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesas lēmumu piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums.

Kā ziņots, pagājušā gada 8.septembrī, kamēr operas mākslinieki uzstājās, no neaizslēgtas ģērbtuves tika nozagtas viņu mantas - datori, mobilie telefoni, nauda un dažādas citas personīgās lietas. Nozagto mantu kopējā vērtība tika lēsta aptuveni 4000 eiro vērtībā.

Valsts policija toreiz aģentūrai LETA pastāstīja līdz šim nezināmas detaļas par šo noziegumu, proti, zaglis iegājis teātrī brīdī, kad apmeklētāji pēc starpbrīža atgriezās zālē. Zaglis no videonovērošanas neizvairījās, tieši tāpēc policijas rīcībā nonāca kadri ar zagļa attēlu, kuri vēlāk tika izplatīti masu medijiem.

Informācijas par līdzdalībniekiem policijai nav, taču teātrī vīrieti redzēja daudzi cilvēki, bet viņam nepievērsa uzmanību, jo teātrī tobrīd norisinājās sezonas kulminācija - noslēguma koncerts ar milzīgu skaitu cilvēku, norādīja policijā. Zādzību zaglis izdarījis desmit līdz 15 minūšu laikā.

Lai arī sākotnēji policija ziņoja par astoņiem cietušajiem, tagad policija precizē, ka cietušā statuss ir septiņiem cilvēkiem.

Jau ziņots, ka aizdomās turēto policija aizturēja pagājušā gada oktobra sākumā Rīgā, Matīsa ielā. 1989.gadā dzimušais vīrietis jau iepriekš vairākas reizes sodīts par mantiskiem noziegumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas