Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Trīs cilvēki gājuši bojā ugunsgrēkos, bet vēl trīs mirušie izcelti no ūdens

Kā vēsta Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD), aizvadītajā diennaktī dzīvību zaudējuši seši cilvēki.

Trešdien plkst.08.56 VUGD saņēma izsaukumu Rīgā, kur 20 kvadrātmetru platībā dega dārza māja. Ugunsdzēsēji glābēji blakus ēkai atrada divus bojāgājušos, bet vēl vienu cietušo nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMPD) dienesta mediķiem. Plkst.10.31 dzēšanas darbi notikuma vietā tika pabeigti. Ēkā dūmu detektors nebija uzstādīts.

Plkst.20.22 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Jūrmalā, kur divstāvu dzīvojamās mājas pirmajā stāvā dega dīvāns un sadzīves mantas divu kvadrātmetru platībā. Veicot dzēšanas darbus, ēkā tika atrasts bojāgājis cilvēks. Plkst.23.34 ugunsgrēks tika likvidēts. Ēkā dūmu detektors nebija uzstādīts.

Plkst.03.38 VUGD saņēma izsaukumu Stopiņu novadā, kur divstāvu dzīvojamās mājā dega bēniņi un jumts 60 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās saviem spēkiem no ēkas evakuējas četri cilvēki. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts plkst. 6.26. Ēkā dūmu detektors bija uzstādīts.

Šorīt plkst. 6.27 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Carnikavas novadu, kur ugunsgrēks izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg divstāvu dzīvojamā mājas fasāde un bēniņi 380 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās viens cilvēks. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks lokalizēts plkst. 8.38 un patlaban turpinās tā dzēšanas darbi.

Plkst. 7.05 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Olaines novada Olaines pagastu, kur dega dārza māja 100 kvadrātmetru platībā. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks lokalizēts plkst. 8.19 un patlaban turpināts tā dzēšanas darbi.

Steidzoties glābšanas darbos, vakar Salaspilī un Tērvetes novadā ugunsdzēsēji glābēji no ūdenstilpēm izcēla trīs bojāgājušus cilvēkus un nodeva Valsts policijas darbiniekiem. Savukārt ūdenstilpnē slīkstoša cilvēka dzīvību Ludzā izdevās glābt. Cietušais tika nodots NMPD mediķiem.

Plkst.20.40 VUGD saņēma informāciju, ka Tērvetes novadā uz ūdenstilpes ledus atrodas divi cilvēki. Notikuma vietā glābēji satika aculiecinieku, kurš informēja, ka cilvēki ir ielūzuši ledū un parādīja aptuveno notikušā vietu. Glābējiem nokļūstot līdz ielūšanas vietai, cilvēki virs ūdens vairs nebija redzami.

Sākotnēji Dobeles daļas glābēji atrada un no ūdenstilpes izcēla vienu bojāgājušo, bet vēlāk Jelgavas daļas ūdenslīdēji, veicot zemūdenes meklēšanas darbus, atrada otru bojāgājušo. Cilvēki ledū ielūza apmēram 20 metrus no krasta. Darbs notikuma vietā noslēdzās pēc divām stundām.

Bojāgājušais izcelts arī no ūdenstilpes Salaspilī. Visi bojāgājušie nodoti Valsts policijas darbiniekiem.

Savukārt Ludzā ezerā dienas laikā ledū bija ielūzis makšķernieks. Cilvēks nogādāts krastā un nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem.

VUGD atgādina – atrasties uz ūdenstilpju ledus ir bīstami! Glābēji aicina nedoties uz ūdenstilpju ledus, kā arī pieskatīt bērnus un mājdzīvniekus, lai viņiem nerastos vēlme pārbaudīt ledus biezumu un izturību!

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 9.decembra plkst.06.30 līdz 10.decembra plkst.06.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 50 izsaukumus – 20 uz ugunsgrēku dzēšanu, 20 uz glābšanas darbiem, bet 10 izsaukumi bija maldinājumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nesanāca ar Citadeli. Vai sanāks ar Indexo?

Lai gan vēl pirms pāris nedēļām politikas kuluāros ar jaunu joni ticis aktualizēts jautājums par topošās bankas akcionāru reputāciju, kopējais noskaņojums amatpersonām ir atgaiņāties.

Ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura r...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas